miercuri, 14 mai 2008

The Air I Breathe




The Air I Breathe

Regia
Jieho Lee
In rolurile principale Kevin Bacon, Jon Bernthal

Un film care m-a impresionat in mod placut, pentru multitudinea de planuri pe care se desfasoara actiunea, pentru realismul intrepatrunderilor acestora, reusind sa atraga actori inteligenti si total adaptabili personajelor pe care le interpreteaza.

Filmul este o drama romantica ce urmareste patru emotii profund umane: Fericirea (Happiness), Mahnirea (Sorrow), Placerea (Pleasure) si Iubirea (Love), in povesti scurte distincte, in care se intrepatrund destine omenesti care traiesc una dintre cele patru sentimente. Totul bazat pe un proverb antic chinezesc, care separă viaţa în patru colţuri emoţionale: Fericirea, Plăcerea, Tristeţea şi Dragostea.

În "Fericire", un angajat al unei banci (Forest Whitaker), aflat la inceputurile carierei, aude intr-o zi in toaleta un pont considerat sigur pe un cal. Se duce intr-un bar obscur si isi pariaza toti banii (detinuti sau nu) pe acel cal, care insa se impiedica inaintea liniei drepte. Nu gaseste o alta idee de a-si plati datoria decat spargerea unei banci.

În "Placere", Brendan Fraser interpretează rolul unui clarvazator, care il slujeste unui mafiot crud, supranumit Fingers pentru placerea cu care taie degetele celor care il inseala. El poate citi viitorul apropiat si astfel poate ocoli obstacolele din calea sa si a sefului sau. In clipa in care insa viata personala apare, nu isi poate recunoaste propriul destin.

În "Mahnire", Sarah Michelle Gellar este o vedetă, care insa ajunge sa fie manageriata de Fingers. In acel moment, isi gaseste protectorului si totodata dragostea in persoana lui Brendan Fraser.

În "Iubire", Kevin Bacon joacă rolul unui doctor care si-a propus in copilarie sa iubeasca toata viata. Insa, dupa ce si-a pierdut o prima dragoste mare atunci, femeia pe care si-o doreste si pe care o iubeste a devenit sotia celui mai bun prieten. Si incearca sa o salveze prin orice mijloace cand aceasta este in pericol de moarte.

Dupa cum am citit pe un poster al filmului, "cateodata nu putem schimba ordinea lucrurilor...sfarsim prin a ne schimba ele pe noi". Mi-a amintit mult de "21 Gramms".

Nota: 8.5/10
Jovi

Niciun comentariu: