marți, 6 mai 2008

Panica din '89




"Panica din '89", de Paul Erdman

Traducere de Mariana Grancea

Editura Rao International Publishing Company, 2008


Prea multe nu va pot spune despre aceasta carte. Este un roman plin de intorsaturi si de suspans, insa scris intr-o maniera simplista si fara a avea multe calitati literare. O carte foarte buna pentru un student sau absolvent al Academiei de Studii Economice, care se preteaza foarte bine pe un curs de "Instrumente financiare internationale" sau de "management al riscului pe piata monetara mondiala" (nume de cursuri inventate de mine, poate existente).

Asa cum spuneam, actiunea se petrece in lumea internationala financiara, abundand de detalii tehnice, mult necunoscute publicului larg, astfel ca nu oricine poate intelege cartea. Are loc un complot elvetiano-ruso-latino-american (chiar cu sprijinul lui Carlos, celebrul terorist) cu scopul de a falimenta cea ma importanta banca din America (Bank of America) si, odata cu aceasta, intreaba economie americana.

Eroul povestii este un profesor de stiinte economice, fost presedinte al Fondului Monetar International, Paul Mayer, retras acum la Universitatea din Georgetown si consilier de taina al presedintelui SUA si al tuturor organismelor financiare din aceasta tara.

O carte slabuta, buna doar pentru delectare, pentru studentii de la Economie sau pentru zilele cand nu ai nevoie decat sa treaca orele fara folos.

Niciun comentariu: