sâmbătă, 17 mai 2008

Mr. Brooks




Mr. Brooks
In rolurile principale Kevin Costner, Demi Moore, William Hurt

Foarte interesant. O pilda despre ce se poate ascunde in spatele oricarui om, care la prima vedere, poate parea onorabil si o persoana perfect integrata societatii, insa in spatele acestei fete este complet diferit. Un astfel de om este Mr. Brooks, interpretat foarte bine de Kevin Costner.

In spatele unui barbat cu o familie perfecta, o sotie iubitoare si o fiica trimisa la o universitate de prestigiu, declarat recent "omul anului", cu o firma prospera ridicata prin propriile forte, se ascunde un dependent de crime, un criminal in serie foarte inteligent, un dependent care nu poate insa fi recuperat. Nu mai ucisese de doi ani, cand constiinta sa interioara malefica (William Hurt) il indeamna la o crima noua. De data aceasta insa, face o greseala: ucide cu draperiile deschise si este fotografiat.

In cautarea sa, pleaca o politista (Demi Moore), a carei principal scop este de a-i demonstra tatalui sau ca este buna in ceea ce face, desi el si-a dorit un baiat. De aceea, considera ca gasirea criminalului in serie este sansa vietii ei. Numai ca el isi calculeaza atent fiecare miscare, in ciuda greselii pe care a facut-o.

Foarte interesanta este aparitia lui William Hurt, alter-ego-ul lui Brooks, pentru a sublinia contrastul dintre cele doua personalitati ale lui. Si, pastrand insa dimensiunile absurde uneori ale povestii, ne putem intreba daca nu cumva fiecare dintre noi nu avem mai multe personalitati sau uneori mai multe constiinte, una buna si una rea. Eu unul stiu ca am....muuulte...personalitati.

Nota 8.5/10
Jovi

Niciun comentariu: