sâmbătă, 3 mai 2008

Walk the Line




Walk the Line
In rolurile principale Reese Witherspoon, Joaquin Phoenix

Nu ascultasem decat rareori pe marele Johnny Cash, despre care Bono de la U2 a spus: "De cand cuvintele Sfantului Ioan Botezatorul rasunau in desert, nu s-a mai auzit o astfel de voce." Iata ca acum nu ma mai satur de vocea lui calda, de muzica rock'n'roll a inceputurilor si de cea country de mai tarziu, precum si de sinceritatea versurilor sale.

Dezamagit de copilaria sa, in timpul careia fratele sau mai mare a murit in timp ce muncea, Johhny Cash (Joaquin Phoenix) si-a dorit toata viata sa reuseasca si sa nu il dezamageasca pe severul sau tata. In 1955, isi incepe cariera muzicala si, de asemenea, o viata plina de suisuri si coborasuri.

Casatorit, avand trei fete, incepe sa se drogheze intre concerte, deseori fiind si pe scena sub influenta alcoolului si a drogurilor. Isi descopera dragostea adevarata in persoana lui June Carter (Reese Wintherspoon, laureata cu premiul Oscar pentru cea mai buna actrita pentru acest rol), o cantareata de muzica country care participa la concerte impreuna cu el.

Ea incearca din rasputeri sa il aduca pe calea cea buna, mai ales ca si cariera lui intrase intr-un con de umbra. Reusind, se casatoresc, iar Cash isi relanseaza cariera muzicala la inchisoarea Folsom, care are un succes extraordinar. In 1968, Cash o cere in casatorie pe June Carter pe scena, in timpul unui concert, intrand astfel intr-o noua etapa a vietii sale. O etapa care nu mai este ilustrata in film.

Iubirea lor a tinut toata viata. In 2003, in mai, June a decedat, urmata 4 luni mai tarziu de Johhny. Cantece memorabile, interpretate de cel care a incercat toata viata sa isi infranga proprii demoni si propriile temeri si a devenit in timp idolul unor intregi generatii de mari muzicieni, cum ar fi Beatles, Bob Dylan, U2 si Coldplay. Iar interpretarea celor doi este remarcabila.

Cateva melodii celebre:









Nota 9/10
Jovi


Niciun comentariu: