luni, 5 mai 2008

Across the Universe




Across the Universe
In rolurile principale Evan Rachel Wood

Nu sunt deloc un iubitor al musicalurilor moderne. M-am declarat nemultumit si de Sweeney Todd, si de Chicago si altele pe care le-am vazut in ultimii ani. Insa marturisesc faptul ca mi-a placut calitatea melodiilor din acest film, interpretarea lor si o parte insemnata din scenariu. Rezulta un musical original, a caror coordonata principala este o poveste de dragoste pe muzica formatiei The Beatles.

Actiunea are loc in anii '60-'70, pe fondul inceputul culturii hippie si al protestelor unei parti a populatiei americane impotriva razboiului din Vietnam. Jude (Jim Sturgess) este un tanar englez care decide sa plece in America in cautarea tatalui pierdut, ascuns sub meseria de marinar. Dezamagit de intalnirea cu acesta, isi gaseste dragostea in bratele lui Lucy (Evan Rachel Wood), ajutat de fratele acesteia.

Antrenati intr-o viata cu adevarat boema, destinele lor se despart in momentul cand ea decide sa se alature miscarii impotriva razboiului din Vietnam. Roluri aparte au chiar si Joe Cocker si celebrul Bono, vocalistul formatiei U2, care joaca rolul unui fel de profet-cantaret, inconjurat de fete tinere. Jude revine in Anglia si incearca sa isi duca viata in liniste fara ea. Insa, simtindu-se nefericit, nu are decat un singur gand: sa nu o piarda.

Povestea se pierde in unele momente, iar personajele ajung intr-o lume ireala, poate acesta este si motivul pentru care de multe ori musicalurile nu ma atrag. La fel se intampla si cu acesta. Momentele total fantastice parca nu isi au locul intr-o frumoasa poveste de dragoste. Noroc cu muzica superba.

Cateva melodii:








Nota 7.5/10
Jovi



Niciun comentariu: