duminică, 25 mai 2008

Margot at the Wedding




Margot at the Wedding (2007)

Margot at the Wedding


Regia

Noah Baumbach

In rolurile principale Nicole Kidman, Jack Black

Putin dezamagit de un film la care ma asteptam la mai multe. Nici nu il pot incadra intr-o anumita categorie; nu este nici comedie (putine replici amuzante, doar oarecare comic de situatie), nici drama, poate este doar ceea ce noi romanii am numit "un film de casa". Nu este decat o poveste a unei familii tipice, urmarita de problemele psihologice ale membrilor ei si ale celor din jurul lor.

Margot (Nicole Kidman) vine, impreuna cu fiul ei, un adolescent prea mamos si care ii respecta intocmai regulile, la nunta sorei ei, Pauline, in vechea casa parinteasca. Nu mai vorbisera de mult timp si, in curand, neintelegerile familiale reizbucnesc. Logodnicul acesteia este un fost muzician ratat, care nu face decat sa stea in casa si sa trandaveasca.

Ceea ce o face pe Margot sa devina suspicioasa in privinta corectei alegeri a lui Pauline. Si incepe sa influenteze pe cei din jur, subtil, dar eficace, pentru a contramanda nunta. Vecinii dornici de razbunare din cauza unui copac care facea umbra pe terenul lor, sotul lui Margot, un barbat cu bun-simt, insa si el complexat de personalitatea ei contradictorie, fostul ei iubit, care o doreste si acum, toate acestea contribuie la crearea imaginii unei familii plina de probleme, dar, in cele din urma, normala si banala.

Un film slabut, fara un subiect bine conturat, cu personaje destul de sterse si chiar cu o interpretare neelocventa a lui Nicole Kidman.

Nota 5/10
Jovi

Niciun comentariu: