duminică, 25 mai 2008

Autumn in New York




Autumn in New York

Regia
Joan Chen
In rolurile principale Richard Gere

Un film care mi-a placut in mod deosebit. Un nou "Sweet November", de data aceasta cu doi actori complet deosebiti si cu aceeasi tema induiosatoare, respectiv dragostea imposibila, retezata de aparitia unui sfarsit rapid. Richard Gere isi pastreaza cu varsta un look mereu atragator si o sensibilitate aparte. In ciuda faptului ca este un patron de restaurant scump, este apropiat de oamenii din jurul sau, diferit de Keanu Reeves, care, desi tanar, era un om de afaceri cu sange rece, indiferent de orice in afara carierei lui.

Iar Winona Ryder se indeparteaza de frumusetea si tentatia lui Charlize Theron. Diferenta este ca Winona atrage in acest film si apoi subjuga un afemeiat. Cu copilaria din ochii ei, cu gesturile nebunesti si totodata pline de romantism, marturisesc ca m-a incantat interpretarea ei si ca poate face orice barbat sa se indragosteaza (si chiar a reusit cu Richard in film). Este complet dulce, reusind sa farmece cu zambetul si cuvintele ei, cu curajul de a trai fericita, cum nici un om aflat in fata mortii apropiate nu o poate face.

Nu vreau sa povestesc prea multe despre subiect: o dragoste aproape imposibila, avand in vedere circumstantele. Lui Will Keane (Richard Gere), desi are 48 ani, nu ii lipseste farmecul si atractia femeilor. Necasatorit, bogat patron de restaurant, este un seducator incurabil. Asta pana cand o intalneste pe Charlotte (Winona Ryder), o tanara de 22 de ani, care, din pacate, este lovita de peerspectiva mortii apropiata, avans o boala incurabila.

Iubirea dintre ei pare astfel imposibila: pe de o parte, diferenta de varsta, pe de alta faptul ca ea va muri in maxim un an. Vor lupta? Da, pentru ca dragostea merita intotdeauna sa te lupti pentru ea, sa darami toate obstacolele, sa nu iti pese de cei din jur sau de perspectiva disparitiei fizice. Indiferent de faptul ca dragostea adevarata poate frange inimile celor doi, ei hotarasc (si poate toti ar trebui sa facem asta) sa continue pana la sfarsit. Si in fiecare zi se iubesc mai mult, isi completeaza unul altuia viata, chiar daca, la inceput, amandoi se opuneau dragostei la fel de puternic pe cat se atrageau.

Superb ("Mă sperie gîndul că puteam să nu te fi întîlnit")

Nota 9/10
Jovi

Un comentariu:

Anonim spunea...

superb filmul... mi-a placut mult...