miercuri, 15 aprilie 2009

Uptown Girls



Regia
Boaz Yakin

Cu
Brittany Murphy, Dakota Fanning

Un nou film despre fetite cu fite, fete de bani gata, care au nevoie de un soc pentru a se trezi la realitate si a-si da seama care este rostul unei persoane pe Pamant. Este o poveste care nu dezamageste asa de mult pe cat m-am asteptat si asta datorita interpretarii bune pe care o ofera Dakota Fanning, in rolul unei fetite de 9 ani, nemultumita de viata pe care o are, aflandu-se intr-o aura de neatins impusa de parintii ei si care nu accepta nici o bona in jurul ei.

Molli (Brittany Murphy) este fata de bani gata, aflata undeva in afara lumii, deoarece nu ii pasa de nimic decat de petreceri, barbati, haine si casa ei plina de dezordine, unde salasluieste si pet-ul ei, un porcusor (care revine obsedant in comediile din ultimul timp...ce-o fi cu el?). Numai ca, intr-o zi, descopera ca nu mai are nici un ban, contabilul sau fugind intr-o tara din America de Sud cu totii banii. Trebuie sa isi schimbe viata, este alungata din apartamentul sau si decide sa se mute la prieteni si sa isi caute ceva de munca.

Singura solutie la indemana este sa fie dadaca pentru Ray (Dakota Fanning), fata unei bogatase care nu isi vede copilul aproape niciodata. Desi fetita este foarte dificila, Mooly reuseste dupa lungi stradanii sa ii intre in voie si sa ii ofere siguranta unui copil care isi pierduse toata increderea in ceea ce o inconjura si care practica baletul sau asculta muzica simfonica doar pentru a uita ca mama ei o neglijeaza. Mai cu seama ca tatal ei avusese un accident si era in coma profunda de o lunga perioada de timp.

Un film despre prietenie, despre cum o femeie poate redeveni din nou copila si ajunge la sufletul neprihanit al tinerei fete, pe care este insarcinata sa o protejeze. Dakota Fanning da insa o savoare nemaipomenita filmului, fara de care el ar fi devenit plictisitor, "just another teen movie".

Nota 6/10
Jovi

Niciun comentariu: