luni, 20 aprilie 2009

Dirt



Regia
Michael Covert, Tracy Fraim
Un film simpatic pentru o zi de week-end, care mi-a intrecut asteptarile pentru ca ma asteptam la un film slabut, in gama celor "'cu prosti", totusi a fost ceva mai mult. Doi frati, care au in jur de 30 de ani, au trait toata viata fara griji si fara probleme financiare sau casnice, fiind protejati de mama lor, care le facea toata treaba. Drama lor incepe cand aceasta moare.

Isi dau seama in scurt timp ca nu pot supravietui singuri, nu au ce manca, nu stiu sa se ingrijeasca si decid ca sa gaseasca foarte rapid o femeie care sa aiba grija de ei. Cautarea ei este foarte amuzanta: dau peste prostituate, stripperite care le fura banii asa ca urmatorul pas este sa ia prima femeie pe care o gasesc intr-o parcare. Aceasta este cea portrivita, intr-adevar, pentru ca vrea de mai mult timp sa plece de langa sotul ei, un serif local, care o batea si isi batea joc de ea. Pe deasupra, este o femeie gospodina si foarte incapatanata, la fel cum era si mama celor doi frati.

Numai ca seriful nu accepta sa isi piarda sotia si copilul, astfel ca le arde casa si ii determina sa plece intr-un alt tinut, unde de altfel ii si urmareste. Acolo ei isi gasesc o indeletnicire noua: jefuirea bancii locale care ii incurajeaza sa fure, fiind un lucru care ii scoate din monotonia vietii de la tara. Viata lor este dulce si treptat se formeaza si se desfac cupluri, ei sunt arestati si lumea de acolo din puscarie se schimba si ii schimba, fiind curiosi cine ii va astepta la iesirea din inchisoare.

Este un film care lasa spectatorului un zambet pe buze si senzatia ca viata este frumoasa daca stii sa o construiesti in acest fel. Un film dulce, dragut, care este binevenit intr-o zi de week-end.

Nota 6/10
Jovi

Niciun comentariu: