duminică, 12 aprilie 2009

The Clique





The Clique(2008)
The Clique

Regia
Michael Lembeck

Articol publicat si pe Filmetari.com.




"In sfarsit, Hollywood-ul produce un film superb despre si cu adolescenti" (de fapt, preadolescenti). Vreau sa precizez inca de la inceput ca fraza de inceput a fost doar o gluma. Filmul este exceptional de prost si nu cred ca prinde decat la o categorie de public si anume la fitoasele care apar din ce in ce mai des si prin liceele romanesti. Fetite de bani gata, care isi pot permite sa cumpere orice produs de firma, oricand si in orice cantitate si care, din nesimtire si lipsa oricarei forme de inteligenta, ajung sa isi bata joc de colegii si colegele care nu tin pasul cu ingamfarea lor.

Massie, impreuna cu cele trei prietene ale sale, practica bataia de joc la adresa tuturor claselor sociale, cu exceptia celor din categoria lor: sunt fete de bani gata, au masina la scara (si ditamai Jeep-ul!), o casa de vis, piscina, carduri personale, magazine din care isi pot cumpara orice. Se imbraca in fiecare zi in altceva, de la cele mai cunoscute case de moda. Sunt pur si simplu imbecile in modul de gandire, daca poate exista asa ceva in cazul lor.

In clipa cand o fata simpla, inteligenta si plina de modestie, Claire, se muta in casa lui Massiei, iar aceasta este obligata de catre parinti sa o accepte, viata ei se poate schimba. Numai ca alianta de fitoase se pastreaza si Claire trebuie sa aleaga intre transformarea personala pentru a semana cu ele sau alegerea de a ramane o persoana cumsecade.

Sincer, consider ca filmul este pe placul adolescentilor, multe persoane s-ar putea regasi in personajele create de scenariu, chiar am gasit opinii pe Internet ca este un film de nota 10. Totusi, nu il recomand nimanui, nici chiar acelor fitoase asemanatoare celor din film, pentru ca s-ar putea sa persevereze in ceea ce fac sau sa gaseasca alte modele comportamentale si alte idei cum ar putea sa isi continue "deviationismul" tineretii.

Nota 3/10
Jovi

Un comentariu:

Kaartijer spunea...

Nu am vazut filmul (inca), dar din descrierea ta pare un film realist, care insa nu va schimba naravul lupului, eventual va mari haita de lupi sub falsa impresie de "e cool"...