luni, 6 aprilie 2009

Martian Child




Regia
Menno Meyjes

Cu: John Cusack

Un film despre copilarie, dar in acelasi timp un film despre ajungerea la maturitate a unui adult, care isi aduna toate fortele de a reusi si pe plan personal, prin adoptarea unui copil cu un comportament usor deviant, provenit din faptul ca se crede venit de pe planeta Marte.

Dupa moartea sotiei sale, David Gordon (John Cusack) se refugiaza in munca si anume in lucrarile sale literare de succes din domeniul stiintifico-fantastic. Numai ca implinirea personala nu se realizeaza si, in acel moment, dorinta sa este adoptarea unui copil. La sfatul unor prieteni, acesta este Dennis, un baiat de numai 6 ani, ascuns intr-o cutie de frica soarelui, nesociabil, care sta intr-un orfelinat si nu se adapteaza, poate greutati la picioare pentru a fi sigur ca nu va zbura in spatiu si legea gravitationala se aplica si in cazul lui.

Pentru David este incercarea vietii lui, pentru ca, in primul rand, nu stie cum sa se descurce cu un copil si, in al doilea rand, nu da de un copil obisnuit, ci de unul care necesita supraveghere permanenta si foarte atenta. Cu timpul insa, cei doi se apropie si relatia dintre ei se transforma intr-una dintre un parinte si un copil si chiar intre doi prieteni apropiati. David il lasa sa se comporte asa cum isi doreste el, chiar in raport cu strainii care ii supravegheaza indatoririle de parinte.

Filmul este dragut, dulce, despre lumea unui copil cu comportament ciudat si dorinta adultilor din jurul lui de a-l integra in viata lor si in societatea noastra la fel de ciudata. Cusack este foarte potrivit in acest rol, pare un parinte exceptional de bun si de doritor de a atrage copiii prin tot felul de jocuri sau pur si simplu prin a cobori la mintea lor.

Nota 6.5/10
Jovi

Niciun comentariu: