sâmbătă, 7 martie 2009

Watching the Detectives




Detectivi de cartier (2007)

Watching the Detectives


Regia
Paul Soter

In rolurile principale Lucy Liu, Cillian Murphy

Dupa o saptamana foarte grea, revin cu prezentarea putinelor filme vazute in aceasta perioada. Primul dintre ele, "Watching the Detectives", este o comedie romantica despre un cuplu ciudat, excentric, care uraste plictiseala la culme si, din aceasta cauza, cauta mereu remedii de a o indeparta.

Neil (Cillian Murphy) are o mare pasiune: cinematografia. O intretine printr-un magazin de inchiriat casete video si DVD-uri, magazin de cartier, care este o nisa pentru aceasta piata. In el, impreuna cu prietenii sai cinefili, se vede pasiunea: descrie filmele, le traieste, stie in orice moment ce film poate recomada, pentru orice fel de stare sufleteasca. Asta spre deosebire de marile firme, unde vanzatorii sunt insensibili si necunoscatori, in acelasi fel cum am vazut vanzatorii de carti din "You've Got Mail".

Intr-o zi insa, la magazin apare Violet (Lucy Liu), o femeie foarte excentrica, dar atragatoare, care vrea sa imprumute niste filme pentru o prietena. Cum aceasta subtilizeaza plicul cu cei 50 de dolari depusi garantie, el trebuie sa o invite in oras la o cina de aceeasi valoare. Descopera ca Violet este cu totul altfel decat orice alta fata: orice actiune a ei este nebuneasca, suferind de plictifobie, o boala anume inventata pentru si de catre ea, nefiind capabila sa traiasca dupa regulile obisnuite. Chiar daca in multe momente se teme de actiunile ei, totusi este atras de ea si incepe sa o iubeasca.

Apar multe clipe de comedie pura, de comedie a situatiilor si nebuniilor facute de Violet: in prima lor iesire din parc cu prietenii, mancarea extraordinar de buna este furata de la alti oameni iesiti la picnic; isi petrec noptile in piscinile unor bogatasi care nu erau acasa; se duc in marile magazine de inchiriat si schimba DVD-uri intre ele, urmand ca surpriza sa apara, de exemplu, la cei care au inchiriat "Bambi" si vor gasi un film hardcore.

Un film despre dragostea aparuta pe neasteptate si puterea ei de a se adapta la toate situatiile, inclusiv la aceea a nebuniei unuia dintre parteneri. Decat sa stai o intreaga viata in plictiseala si monotonie, mai bine sa alegi nebunia dragostei. Un film placut, in cele din urma.

Nota 6/10
Jovi

Niciun comentariu: