luni, 16 martie 2009

Punch-Drunk Love




Punch-Drunk Love

Regia
Paul Thomas Anderson
In rolurile principale Adam Sandler, Emily Watson

Avand in fata un film care a fost apreciat de critici la data aparitiei, precum si faptul ca interpretul principal este unul dintre favoritii mei, Adam Sandler, am avut asteptari prea mari si am ramas foarte dezamagit de desfasurarea si subiectul lui "Punch-Drunk Love". Dorind sa realizeze o comedie romantica non-conformista, regizorul Paul Thomas Andreson reuseste doar pe jumatate, pentru ca nici macar jocul lui Sandler nu este pe masura, iar partea romantica a filmului este stricata de dialogul dintre cei doi indragostiti.

Barry Egan (Adam Sandler) este un barbat ciudat de-a dreptul. Inchis ziua intr-o firma care nu stim cu ce se ocupa si serile acasa singur, nu are nici un fel de prieten si evita cat se poate apropierea de cele sapte surori ale lui. Pasiunea pe care o descopera este colectionarea unui mare numar de cupoane, care ii poate aduce castigarea unor excursii cu o companie aeriana, desi nu a mers niciodata cu avionul. Pentru aceasta, incearca sa cumpere cat mai multe pungi de budinca, un siretlic pe care il descopera singur.

In paralel, o intalneste pe Lena (Emily Watson), iar intre ei apare scanteia atractiei si apoi a dragostei. O urmeaza pana la capatul lumii, in Hawaii, pentru a descoperi alaturi de ea adevarata dragoste. Ea este cea care ii intelege toate ciudateniile fara a-si face probleme: faptul ca a cumparat stive de budica, faptul ca a sunat la liniile erotice si este urmarit de acolitii celei cu care a vorbit, faptul ca isi dispretuieste surorile.

Din perspectiva dragostei care se naste intre cei doi, pare un film interesant, dovedindu-ni-se inca o data ca este important ca iubirea sa se nasca intre doua personaje potrivite ca personalitate sau care se pot mula unul pe altul de-a lungul timpului. In schimb, ciudateniile vietii lui Barry il trimit undeva in afara realitatii de zi cu zi si, prin urmare, nu ne putem regasi in povestea lui, ceea ce se doreste de obicei de la o comedie romantica.

Nota 5/10
Jovi

Niciun comentariu: