miercuri, 18 martie 2009

College




College (2008)
College

Regia
Deb Hagan
In rolurile principale Drake Bell, Andrew Caldwell, Kevin Covais

La prima vedere, inca un film despre si cu liceeni, cu ispravile lor de a cuceri fetele si de a face sex pentru prima data in viata. Pe langa acesta amanunte si situatiile jenante, picante sau obscene, totusi filmul a avut un mesaj care m-a determinat sa il apreciez: ca pentru dragoste, o persoana se poate da uneori peste cap pentru a se schimba si astfel perechea sa sa il placa si sa il indrageasca si mai mult. Dorinta de a ne schimba intra in subconstient, fara a ne gandi inainte daca noi ne placem asa cum suntem sau schimbarile ne transforma intr-o persoana lipsita de personalitate.

Trei prieteni total diferiti sunt liceeni in clasa a 12-a. Kevin este prototipul baiatului frumos si inteligent, jurnalist la revista liceului, ingrijeste de cele doua surioare, facandu-le sandvisurile in fiecare dimineata si are o prietena frumoasa, blonda si prostuta. Carter este baiatul gras, care viseaza numai la fete si sex si vorbeste despre aceleasi. Morris este tipul tocilarului, care nu poate iesi din vorba parintilor si doreste sa urmeze cariera acestora la o universitate renumita.

Cand prietena lui Kevin, Gina, il paraseste pentru ca ea considera ca viata lor impreuna este plictisitoare si in ultimul an de liceu, ea are nevoie de petreceri si viata agitata, Kevin nu stie cum sa reactioneze, deoarece isi imaginase ca va trai pentru totdeauna cu ea. Atunci, impreuna cu cei doi prieteni, planuiesc o iesire de un week-end la una din universitatile din apropiere. Primiti intr-o fratie pe post de cobai, au, pe langa experiente traumatizante si umilitoare, si portii din ceea ce isi doresc: sex, dragoste, intarire sufleteasca, verticalitate. Kevin o intalneste pe Kendall, alaturi de care se simte atras din prima clipa.

In rest, aceleasi maimutareli, aceeasi atmosfera de liceu-facultate, de petreceri continue, de fete superbe (de unde or fi aparut numai din-acestea?). Bun pentru relaxare, fara sa gandesti prea mult si prea profund si pentru mesaj.

Nota 6/10
Jovi

Niciun comentariu: