marți, 24 martie 2009

Made of Honor



Regia
Paul Weiland

Cu
Michelle Monaghan, Patrick Dempsey

Continua seria comediilor romantice vazute de mine in ultima vreme, nedorind sau neavand puterea sa ma apropii de nici un film "greu", pe care ar trebui sa il gandesc. Asa ca m-am refugiat in filme slabe din punct de vedere artistic, dar care aduc zambet, nostalgie, romantism sau relaxare in zile obositoare. Un nou film despre doi cei mai buni prieteni, care isi dau seama in ultimele clipe cand sunt singuri, inainte de casatoria unuia, ca sunt sortiti unul pentru celalalt.

Filmul incepe cu o incursiune in viata celor doua personaje principale, scena petrecuta cu zece ani mai devreme decat actiunea principala: Tom (Patrick Dempsey), student aflat in cautarea sexului (tipic, nu?), primeste la o petrecere cu masti un indiciu: o camera, unde una din fetele costumate in Monica Lewinski, el fiin costumat in Bill Clinton, il va astepta, oferindu-i o noapte de neuitat. Numai ca totul este o farsa. Acolo doarme Hannah (Michelle Monaghan), o studenta care nu agreeaza astfel de petreceri si este considerata o fata cuminte. Cei doi devin prieteni si actiunea se muta zece ani mai tarziu.

Tom ramane la fel de zvapaiat si se plimba printre femeile din jurul sau, respectand insa niste reguli de aur in privinta acestora, cum ar fi aceea de a nu se intalni doua zile consecutiv cu aceeasi femeie pentru a nu le obisnui cu prezenta sa. Intre timp, petrece mult timp si cu Hannah, cea mai buna prietena a sa, impartind cu ea multe impresii si momente in care celelalte nu se pot ridica la inaltimea sa. Cand ea pleaca intr-o calatorie de mai multe saptamani in Scotia, sufera din cauza departarii ei.

Insa ea vine transformata: intalneste acolo barbatul perfect-galant, bun atlet, gentleman, de vita nobila si mare afacerist, tanar, o cucereste si decid sa se casatoreasca. intoarsa in America, ii comunica lui Tom ca vrea sa ii fie domnisoara de onoare, fiind cel mai bun prieten. In acel moment, pus in fata faptului implinit, el isi da seama cat de mult ii va lipsi si cat de mult o iubeste, iar restul filmului este constituit din lupta lui de a o convinge sa nu se casatoreasca si sa ramana cu el: prin sinceritate, prin dorinta de perfectiune, prin orice mijloc.

Un film plin de clisee ale ultimilor ani, cu nunta oprita in ultima clipa. Insa excelent pentru relaxare, pentru zambete sincere, pentru cei care cred ca exista prietenie intre persoane tinere de sex opus fara sentimente incipiente de iubire (doar pentru a-i contrazice). Sincer, mi-a placut, chiar daca nota e destul de mica.

Nota 6.5/10
Jovi


Trailer:



Niciun comentariu: