luni, 16 martie 2009

Lost, sezonul 1, episoadele 1-4




Am inceput de cateva zile vizionarea serialului Lost, nu vazusem niciodata vreun episod, doar auzisem vorbe bune despre acest serial, aflat acum la sezonul 5.
Normal, am luat-o de la inceput si pana aseara, am vazut primele 4 episoade, sper sa reusesc sa le povestesc pe scurt in cele ce urmeaza.

Ce impresii mi-a produs, avand in vedere ca, in principiu, nu urmaresc nici un fel de filme serial, intrucat timpul nu imi permite sa fiu atent la o actiune intinsa pe o perioada mai lunga?

In primul rand, este un film care arata foarte bine ca realizare, nesemanand din punct de vedere al imaginii cu un serial, ci un film de actiune de prim rang.
In al doilea rand, actiunea te mentine cu sufletul la gura si tot timpul alaturi de personaje. Nu deseori mi-a fost dat sa urmaresc cu foarte mare atentie orice amanunt si sa vreau sa vad episod dupa episod pentru a deslusi misterul care inconjoara multe din scene.
In al treilea rand, este de admirat fantezia scenaristilor, care sper sa ramana la fel de bogata odata cu trecerea episoadelor.

Pare un super serial si sper sa fie la fel de interesant, nu as vrea ca, la un moment dar, sa plictiseasca...

Episodul 1-Pilot, Part 1

Un avion se prabuseste din cauze necunoscute pe o insula din Oceanul Pacific. Personajul principal este Jack, doctor ca profesie, care se grabeste sa dea primul ajutor celor care au nevoie de el. Oamenii de langa el sunt personalitati din care mai care mai deosebite, insa, din primele clipe, Jack se apropie de Kate, o femeie simpatica si dornica de ajutor.
Impreuna cu ea si cu Charlie, component al unei formatii rock, pleaca in jungla pentru a descoperi botul avionului, existand speranta ca transmitatorul este inca in stare de functionare.
Ajunsi acolo, o creatura misterioasa il ucide pe pilotul avionului, inca in viata, iar teama pune stapanire pe ei.

Episodul 2-Pilot, Part 2

Incercand sa foloseasca transmitatorul, supravietuitorii trebuie sa escaladeze un varf al insulei, insa ajunsi aproape de acesta, un animal ciudat ii ataca: era un urs polar urias, ciudat pentru zona tropicala in care se aflau. Iar mesajul nu poate fi transmis, intrucat acesta era blocat de un altul transmis de o frantuzoaica de pe aceeasi insula. Inca o surpriza: mesajul ei era repetat de 16 ani, ceea ce insemna ca o alta tragedie avusese loc aici.
In acelasi timp, Jack afla o parte din adevarul despre Kate: era o urmarita geneal prinsa de un serif in Australia pentru o infractiune inca necunoscuta noua.

Episodul 3-Tabula Rasa

Episod centrat pe Kate si circumstantele arestarii sale in Australia. Seriful care o prinsese si se afla si el in avion este grav ranit si sperantele de a trai sunt foarte mici. Insa inainte de a muri, el ii marturiseste lui Jack unele amanunte, insa acesta considera ca viata lor a luat-o de la capat aici si nu are rost sa rascoleasca trecutul nimanui.

Episodul 4-Walkabout

Episod centrat pe drama lui Locke. Functionar simplu, dar toata viata dornic de aventuri, poreclit Colonelul, acesata doreste sa plece intr-un concediu intr-o expeditie temerara, pe jos, prin Australia. Numai ca firma de expeditie refuza imbarcarea lui pentru ca...este invalid. Iar surpriza care apare este ca, in momentul in care avionul se prabuseste, Locke isi poate misca picioarele si pentru el incepe o noua viata.
Pleaca la vanatoare de mistreti, ii gaseste catelul lui Walt, se intalneste cu creatura din jungla.

Niciun comentariu: