luni, 9 martie 2009

Fast Track / The Ex



Fast Track

Regia
Jesse Peretz
In rolurile principale Amanda Peet, Zach Braff, Jason Bateman

Continuam seria filmelor de familie, comedii romantice in marea lor majoritate, cu acest "Fast Track", un film de acum trei ani, care contine, in esenta, aceeasi tema: un cuplu simpatic, pe care trebuie sa il indragim, da in gropi din cauza unor multiple probleme-slujba, venirea pe lume a unui copil, conflictul cu socrii, pentru ca, in final, totul sa se termine cu bine si fara prea multe complicatii.

Un tanar cuplu, format din Tom si Sofia, se afla inaintea situatiei de a fi parinti, dar destul de slab din punct de vedere financiar. Socul il provoaca el, un barbat iresponsabil, care nu a gasit slujba potrivita, iar in clipa in care este pe punctul de a fi promovat ca bucatar-sef la un restaurant, il stropeste pe seful sau cu ketchup. Este concediat si amandoi trebuie sa ia decizia sa plece din New York si sa se mute in indepartatul Ohio, unde ea va avea grija de copil, iar el trebuie sa accepte un post in publicitate, la firma socrului sau.

Aici el gaseste o firma ciudata, un fel de Google asa cum il vedem noi pe Internet, intr-o atmosfera aparent prieteneasca si plina de promisiuni. Numai ca aici il gaseste pe Chip Sanders, fostul prieten al sotiei sale, un barbat paralizat, intr-un carucior, care nu si-a uitat niciodata fosta prietena. Conflictul apare imediat, la inceput ascuns, apoi din ce in ce mai deschis, rabufnind si determinand separarea temporara a sotilor. O poveste, din nou, despre dragoste, indiferent de conditii.

Si acest gen de filme sunt bune la ceva: tot spun asta de catva timp, am nevoie (si poate oricare dintre noi) in perioadele de oboseala si stres de filme care sa nu ma determine sa gandesc prea mult, ci doar sa las povestea sa curga si sa ma relaxeze. Ceea ce inseamna ca, luna aceasta cel putin, e posibil sa comentez, cu precadere, acest gen de filme.

Nota 7/10
Jovi

Niciun comentariu: