luni, 8 iunie 2009

Tandoori Love TIFF 2009




Tandoori Love(2008)
Dragoste în stil Tandoori

Regia
Oliver Paulus

Cu: Vijay Raaz, Lavinia Wilson, Martin Schick

Festivalul International de Film de la Cluj TIFF 2009 nu a avut in program numai filme reusite. Unul dintre acestea a fost Tandoori Love, un film elvetian produs in anul 2008, prezentat in cadrul sectiunii Supernova si avand drept principal premiu cel pentru Contributie Artistica la Festivalul de Film de la Cairo din 2008. Aflat la granita intre un film romantic si un musical, Tandoori Love pare construit pe scenariul care a adus succesul mult mai cunoscutului Slumdog Millionaire: un pic de romantism si tradare, indeajuns de multa muzica indiana si un decor mirific, din Alpii elvetieni, dar si putin bazar indian pur.

Povestea pe scurt: Raja, un bucatar indian, vine in Elvetia impreuna cu o echipa de filmare a Bollywood-ului, pentru a realiza o pelicula tipica pentru aceasta tara cu multa-multa muzica. Numai ca decizia lui este de a renunta la echipa cu care venise, lasandu-i sa moara de foame, pentru ca se indragostise de o tanara elvetianca pe care o intalnise intr-un supermarket. Se angajeaza la restaurantul unde aceasta este viitoarea sotie a patronului, ca bucatar, pentru a fi cat mai aproape de ea. Urmeaza cliseele obisnuite: cateva melodii cantate de noul cuplu ascuns, tradare, adulter, cearta cu soacra, aparitia colegilor de filmare etc.

Nu stiu daca s-a dorit doar ironizarea filmelor de la Bollywood, insa chiar daca a fost asa, nici macar aceasta parte a filmului nu este reusita. Este o incercare de comedie romantica pe fundal indian, insa pentru mine nu este decat penibila. Un film nerecomandat.

Nota 3/10
Jovi

Niciun comentariu: