sâmbătă, 27 iunie 2009

The Day the Earth Stopped




The Day the Earth Stopped(2008)
The Day the Earth Stopped


Regia
C. Thomas Howell


Un film tipic de duzina, care poate fi prezentat (si va fi probabil) pe Protv sau alt post de televiziune generalist din Romania. Venit dupa succesul lui "The day that earth stood still", in care interpret principal a fost Keanu Reeves, s-a dorit a fi o clona a acestuia, atat in privinta titlului, dar si a conceptului si a scenariului, dar pe bani, normal, mult mai putini. Nu s-a reusit insa nici pe departe.

Intr-o zi, dintr-odata, Pamantul este invadat de roboti uriasi (numiti in film megalitici), care nu par a avea intentii pasnice, dar nici nu ataca, ci doar se pozitioneaza in locuri importante. Simultan, o nava micuta aduce pe Terra doi extrateresti, cu corpuri umane, un barbat si o femeie, care sunt aproape imediat prinsi de catre fortele americane. Ea este personajul important: este cea care hotaraste viitorul Pamantului, aflat in ultimele clipe inaintea distrugerii, provocata se pare de atitudinea autodistrugatoare a oamenilor. Singurul care poate schimba destinul este Myron, soldat american care atrage atentia extraterestrei Sky (singurul plus al filmului cu extraordinara ei frumusete) si care trebuie sa ii dovedeasca acesteia valoarea umanitatii.

Un film SF foarte slab, facut special pentru televiziune, el nefiind, de altfel, lansat in cinematografe, ci doar in format DVD. Desi ideea in sine nu este rea, realizarea ei si faptul ca filmul este total previzibil, a facut ca acest film sa fie un film prost, nerecomandat decat pentru frumusetea fizica a lui Sinead McCafferty, in rolul lui Sky.

Nota 3/10
Jovi

2 comentarii:

Mihai spunea...

Era vb de filmul "The day the earth stood still" sau cva de genu nu mai stiu exact. la ce ai facut tu review e doar e replica ieftina si proasta a filmului :)

Jovi Filme-cărți.ro spunea...

Eee, stiu...dar pe acela nu am vrut sa il vad pana nu vad filmul original din anii '50...Dar cine stie?