sâmbătă, 24 ianuarie 2009

Un an de blog-multumiri

Un an de blog-multumiri

Acum un an, pe 24 ianuarie 2008, inauguram acest blog, dorind sa scriu toate impresiile mele despre filme. Apoi, m-am gandit sa scriu despre carti, sa postez muzica, sa adaug clipuri de umor, sa public imagini si ganduri despre piese de teatru, spectacole din Campina sau de aiurea.

Si au fost cateva si pot enumera, din cele 297 de posturi:
-215 filme comentate, din care vreo 10 de nota 10;
-29 de carti despre care am scris impresii;
-4 documentare care mi-au atras atentia si le-am oferit celor care ma citesc;
-citatul anului, din Amos Oz, dintr-o carte pe care a citit-o Codrut;
-4 pagini de imagini, majoritatea cu Cata;
-12 clipuri din muzica ce imi place mie;
-doar doua piese de teatru (slaba performanta);
-27 momente de umor.

Acum, la un an distanta, m-am gandit sa multumesc unor oameni, site-uri sau bloguri care m-au sprijinit, m-au ajutat sau m-au tolerat in acest timp. Si, in acelasi timp, imi cer scuze celor pe care ii uit sau nu ii enumar in insiruirea de mai jos. E o lista facuta instant, fara prea multa responsabilitate:

-in primul rand, familiei mele, Cata si Miha, care m-au lasat sa-mi satisfac acest viciu, pana la urma, pierzand (sau castigand?), in aproape fiecare zi, o ora-doua pentru comentariile pe care le fac. Ii iubesc pe amandoi;

-lui Iulian, pentru ca, fix, acum un an, m-a ajutat sa aleg numele “jovimpresii”, precum si aspectul blogului. De asemenea, pentru cat m-a ajutat in ultimii cativa ani in domeniul informaticii, total necunoscut pentru mine;

-lui Dan R, care pentru mine a fost si este un model. Recunosc ca m-am inspirat de la el si a pornit totul de aici.

-lui Codrut si blogului lui, pentru mai multe motive: ca a fost si este un exemplu pentru mine in privinta scrisului. Nu o sa il egalez pentru ca el are talent, iar eu nu. Dar am facut un blog si datorita lui, scriu despre carti si datorita lui, sunt publicat si datorita lui. Etc. Cititi blogul lui, e mult mai interesant (si sotiei lui, Corina, care ne e asa de buna prietena).

-lui Eddie, pentru frumoasa imagine care apare pe prima pagina a blogului meu;

-multor prieteni care ma sustin si ma citesc. Si enumar doar cativa, cei mai importanti: Lau+Aura, Ghita+Nikki, Ionut+Nico, Ionut, Mihaela de la Pitesti, Geta, Gabi, Daniel+Vio, Cip.

-celor doi directori de la P., pe care ii simt aproape atat profesional, cat si personal. Nu vreau sa le dau numele, stiu ca ei ma citesc si le multumesc mult-mult pentru cat ma sustin si imi tolereaza greselile.

-multor prieteni de la judetean, care imi citesc articolele sau, daca nu, ii simt aproape: Iulian ( si sotia lui), Mihaela, Cristina, Cornelia, Laura, iar Cornelia, Remo.

-altor prieteni, care imi sunt aproape de mai mult timp, inca inaintea acestui blog, dar pe care ii plictisesc zilnic cu recenziile mele si care inca nu sunt plictisiti (cel putin, pe fata): vorbesc aici de prietenii de pe Dacia4ever si Prietenie. Nu as vrea sa ii numesc pentru ca ei se stiu si sigur as uita pe vreunul si nu vreau. Ei se stiu si le multumesc.

-domnului Dochia si Revistei Noua din Campina, care ma publica din luna septembrie 2008 si ma determina sa scriu frumos, sa citesc atent si sa comentez pertinent.

-editurii Nemira si blogului
www.nemirabooks.ro, care, in cazul primei, imi trimite carti la fiecare concurs si care, in al doilea caz, imi publica articolele.

-site-ului
www.bookblog.ro, care imi publica aproape saptamnal recenziile despre carti in cadrul Revistei blogurilor.

-prietenilor de aiurea de pe Internet, pe care i-am cunoscut virtual cu prilejul acestui blog: Monica, Tomata cu scufita, Jean Bica si ale caror bloguri va invit sa le vizitati.

Cam atatea multumiri voi posta azi.

LA MULTI ANI, Jovimpresii.blogspot.com !!!


11 comentarii:

Anonim spunea...

La multi ani!
Felicitari!
Succes!

Anonim spunea...

Si eu vreau sa iti multumesc pt ca existi. Esti un prieten adevarat (rar se gasesc > aproape imposisbil) si sper sa nu te schimbi niciodata. Iti multumes pentru impresiile de peste un an, pt linkuri, pt filme, pt poze si pentru tot ceea ce reprezinti. Felicitari pt un an de blog si La Mai Mare!!!

Anonim spunea...

Felicitatiuni, draghe Jovi!
Si dupa cum se spune in popor, KEEP UP THE GOOD WORK!
:D

Anonim spunea...

Ce frumos discurs. :)
Iti multumesc pentru mentionare, si desi nu comentez prea des, intru daca nu zilnic, macar la cateva zile si mai citesc ce-ai scris.
Si Cata e un frumos si un dulce, sa creasca mare si la fel de frumos, sa suceasca mintile fetelor si sa fie o mandrie pentru parintii lui.

Multa inspiratie cu blogul si spor la citit, urmarit filme. Apropos de ele. am vazut aseara Changeling... absolut infiorator. :-s

Anonim spunea...

La multi ani, Jovi!
Felicitari si pentru idee, si pentru realizare. Dar mai ales pentru generozitatea de a impartasi impresii, pentru caldura si sensibilitatea gandurilor transmise prin intermediul acestui blog. Simplu, sincer si firesc, asa cum stai, la un pahar de vorba, cu un prieten apropiat...

Anonim spunea...

Multi ani frumosi blogului tau, Jovi, si al nostru! Pentru ca ne e aproape, ne bucura si ne impartaseste lucruri minunate!

Anonim spunea...

Multi ani de activitate frumoasa!
Felicitari pentru acest prim an rodnic si foarte bine intocmit.
Mult Succes!

Anonim spunea...

Te felicit in primul rand pentru ca esti un cititor perseverent, ceea ce este mai degraba rar la generatia ta!

Julian Rosengren spunea...

Mihai sa cresti mare si mai mare!
La multi ani!
Ganduri bune si caldura din Gotland o bucata de pamant iubita de Dumnezeu.

Anonim spunea...

Felicitari pentru aniversare!
Esti MARE! Ai facut un anisor...pe cand motzu'?
Te imbratisam si iti dorim "La Mai Mare"!

Cu prietenie,
Florentina si Iulian Botoc

Florin Dochia spunea...

tu eşti de vină că te publicăm în Revista Nouă! citeşti mult şi citeşti bine, ne redai accesibil impresiile tale care sunt, cel mai adesea, profunde, la obiect. iar a scrie artistic se învaţă, pas cu pas... eşti pe cale cea bună şi asta ne bucură tare, pentru că nu este deloc inflaţie de comentatori de literatură de calitate ! Succes!