luni, 19 ianuarie 2009

The Love Guru



The Love Guru

Regia
Marco Schnabel
In rolurile principale Jessica Alba, Mike Myers

Trebuie sa existe si filme proaste si prostesti, in acelasi timp. Am avut dorinta sa il vad pana la sfarsit totusi, pentru ca nu puteam sa imi imaginez ce stupiditati mai poate scoate Mike Myers. Cu greu, cineva poate recunoaste in acest film o comedie. Pare o parodie, dar nu stiu pe cine parodiaza, cu greu poti recunoaste o satira la adresa societatii americane si nu numai, in care diferiti pretinsi guru atrag atentia opiniei publice cu false premonitii si tratamente moderne, naturiste sau aiurea.

PItka este un guru americano-indian, care traieste acum in Statele Unite, cu dorinta de a deveni celebru si cel mai tare guru din America. Mereu este in umbra unui alt guru si pentru a fi pe primul loc trebuie sa ajunga in emisiune la Oprah. Metodele sale sunt complet idioate, nu se intelege nimic din ceea ce preda celor care doresc sa il asculte. Pe de alta parte, aflam povestea unui hocheist care tocmai s-a despartit de dragostea vietii lui si din cauza aceasta, echipa din Toronto pierde meci dupa meci.

Patroana clubului, interpretata de frumoasa Jessica Alba, gaseste metoda potrivita: il angajeaza pe Guru Pitka, pentru a-i impaca pe cei doi, contra unei sume generoase de bani. Pitka accepta, pentru ca acest lucru l-ar putea dezlega de blestemul care il tinea in loc: pana nu se va iubi pe sine, nu va putea avea nici o femeie, avand asupra sa chiar o centura de castitate masculina. Happy-end.

In afara de Jessica Alba, care este frumoasa in acest film, dar actrita nu este, nu inteleg de ce a aparut Ben Kingsley intr-un rol complet superficial, deloc emblematic, pe deasupra se mai uita si crucis in toate scenele (rolul lui fiind de mare maestru spiritual). A, a ajucat si Justin Timberlake...nu l-am recunoscut, cel putin asa scria pe generic. Un film pueril, poate sa placa adolescentilor.

Nota 3/10
Jovi

Niciun comentariu: