miercuri, 7 ianuarie 2009

Righteous Kill



Righteous Kill

Regia
Jon Avnet
In rolurile principale Robert De Niro, Al Pacino

Atunci cand un film ii are in distributie pe Al Pacino si Robert de Niro, ar trebui ca succesul sa fie garantat. Multi sustin asta, dar nu sunt mereu de aceeasi parere. Normal că doi actori de calibrul lor sa creasca valoarea filmul printr-o interpretare de exceptie. Numai ca, pe langa ei, trebuie sa existe si un scenariu bun, un regizor care sa ii puna in valoare, un subiect interesant. Lucruri pe care "Righteous Kill" nu le reuseste in totalitate.

Al Pacino-Rooster si Robert De Niro-Turk sunt doi politisti din New York, prieteni si parteneri, in lupta impotriva criminalitatii. Numai ca, in cautarea unui criminal in serie, toate indiciile duc spre un politist, o persoana care cunostea toate amanuntele despre cei ucisi. Si asta pentru toti oamenii omorati sunt infractori, oameni care au comis delicte majore si au scapat datorita unor erori ale justitiei.

Este ultimul lor caz, sunt inaintea pensionarii si trebuie sa actioneze cu maxim de precautie. Al Pacino este un politist sarcastic, bun profesionist si prietenos. In contradictie cu acesta, De Niro este rautacios, inchis in sine si aparent razbunator, usor pus pe harta cu oricine ii iese in cale. In clipa in care cercul se strange, iar o alta echipa de politisti ia cazul in mana, este absolut normal ca De Niro sa fie suspect. Filmul curgea spre un final anticipat prea usor si parea ca dezamageste. Numai ca situatia a fost inversata in ultimele momente si atunci parca toate piesele lipsa s-au dezlegat.

A rezultat astfel un film antrenant, care castiga insa in valoare numai in momentul finalului. Pana atunci, a parut un film mediocru de actiune, care este vizionat de spectatori datorita numelor grele din distributie. Finalul (ultimele 15 minute) ii schimba insa total perceptia si il ridica deasupra mediei. Cati insa vor avea rabdare sa stea pana atunci?

Nota 7.5/10
Jovi

Niciun comentariu: