joi, 16 iulie 2009

Ice Age






Ice Age(2002)
Epoca de Gheata

Voci: Ray Romano, John Leguizamo, Denis Leary

Apropierea momentului cand voi vedea cea de-a treia parte din filmul de animatie Ice Age, m-a determinat sa revad prima parte (cred ca a patra oara), sa incerc sa vad si partea a doua in totalitatea ei - stiu ca am renuntat dintr-un oarecare motiv - si sa le comentez un pic pe blogul meu. Ca si in primele vizionari, Ice Age I m-a entuziasmat din mai multe puncte de vedere: o actiune interesanta si captivanta, atat pentru copii, cat si pentru adulti, un umor debordant si personaje simpatice si diferite comportamental, o grafica de animatie exceptionala.

Actiunea are loc la inceputul Epocii de Gheata, cand animalele preistorice migrau spre sudul inca insorit, cu exceptia unui mamut, Manfred, un personaj singuratic, care nu are motive sa plece intr-o directie opusa, cel putin din cate stim noi. Plecarea sa spre nord coincide cu doua momente: parasirea lenesului Sid de catre familia sa si atacarea satului oamenilor de catre tigri. Dupa gasirea bebelusului si intruziunea unuia dintre tigri, Diego, devin "cea mai ciudata turma posibila". Scopul lor se schimba si devine prinderea oamenilor din urma pentru a le restitui copilul pierdut.

Amuzamentul este adus deseori si de veverita Scrat, care incearca tot timpul sa isi pastreze ghinda pe care a gasit-o, insa orice incercare de a o proteja declanseaza haosul: intai Era glaciara, iar in final, dupa 10000 de ani, o izbucnire de vulcan intr-una din insulele de pe Pamant unde a ajuns. Pe ansamblu, revederea mi-a facut o deosebita placere, un film care nu a imbatranit, desi filme de acest gen au tot aparut in ultimii ani. Sa vedem continuarile insa.

Nota 8/10
Jovi

Niciun comentariu: