sâmbătă, 18 iulie 2009

Ice Age 2: The Meltdown





Ice Age 2: The Meltdown(2006)
Epoca de Gheata 2: Dezghetul

Regia: Carlos Saldanha

Voci: Ray Romano, Denis Leary, John Leguizamo

A doua parte din trilogia (pana acum) Ice Age continua seria umorului debordant si a excelentei grafici de animatie, pe care am regasit-o si in prima parte. Desi dispare copilul, asa cum spune si posterul filmului, avem parte de personaje noi, amuzante si foarte simpatice, pe langa cei cunoscuti deja, mamutul Manfred, tigrul Diego, lenesul Sid, dar si veverita Scrat, care isi continua seria evenimentelor apocaliptice pe care le declanseaza in dorinta ei de a-si apara posesiunea asupra ghindei "magice".

Linistiti dupa epoca glaciara careia i-au supravietuit, se pare ca viata lor o ia pe un fagas normal si monoton. Numai ca problema (si a zilelor noastre) a incalzirii globale ameninta toata constructie pe care au faurit-o si trebuie sa paraseasca valea unde vroiau sa ramana, amenintata de furia apelor dezghetate. Manny, ingrijorat de tachinarile prietenilor ca este ultimul mamut din specie, capata un nou suflu cand o intalneste pe Ellie, o femela-mamut, care insa, adoptata de mica de o familie de oposumi, se crede una dintre acestia, impreuna cu "fratii" ei, Crash si Eddie. Calatoria lor spre barca salvatoare este una plina de incuracaturi, peripetii, dar si una spre cautarea identitatii si a dragostei.

Desi este comparabil cu prima parte, pare mai putin amuzant si mai plictisitor in anumite momente. Dar nu cu mult, mi s-a parut foarte agreabil, ceea ce face sa astept cu multa nerabdarea vizionarea celei de-a treia parti, despre care se spune deja ca este cel mai bun din toata seria. Povestea de dragoste dintre Manfred si Ellie mi s-a parut cea mai interesanta in "Ice Age 2: The Meltdown", una cu suisuri si coborasuri, cu ironia lui Ellie si cu timiditatea excesiva a lui Manfred. La fel, continuare aventurilor veveritei Scrat este demna de urmarit.

Nota 7.5/10
Jovi

4 comentarii:

Unknown spunea...

Mai oameni buni...voi stiti vreo boaba de engleza?! 'Desi dispare copilul, asa cum spune si posterul filmului'...POSTERUL FILMULUI SPUNE CHILL, NU CHILD!!! chill inseamna raceala, racoare, frig!!! posterul spune ca a disparut frigul nu copilul!! Vai de voi!! Mi-e mi-ar fi rusine daca as fi in locul vostru, sincer.

Unknown spunea...

Textul vostru e plin de greseli gramaticale si ortografice. Daca tot va obositi sa scrieti o descriere...corectati-o si voi inainte sa o postati.

Jovi spunea...

E doar o greseala, reala, dar nevinovata. De ce mi-ar fi rusine?
Se intampla, ne cerem scuze, dar de aici pana la rusine...

Jovi spunea...

E posibila existenta greselilor.
Blogul este amator, este gratuit, este un lucru facut de placere.
In rest, numai bine.