joi, 23 iulie 2009

Film: Ice Age 3: Dawn of the Dinosaurs









Ice Age: Dawn of the Dinosaurs(2009)
Epoca de gheaţă 3: Apariţia dinozaurilor


Regia: Carlos Saldanha, Mike Thurmeier

Voci: Ray Romano, John Leguizamo, Seann William Scott, Queen Latifah


Ultimul film din seria Ice Age a aparut recent si a fost imediat adus si in Romania, unde, se pare, face furori, mai ales ca se poate viziona si in format 3D (lucru pe care, din pacate, nu l-am facut si eu). Ce putea urma dupa noua era a epocii de gheata si dezghetul survenit dupa incalzirea globala? Autorii seriei s-au gandit sa continue aventurile mamutului Manfred, ale tigrului Diego si al lenesului Sid, insotiti de Ellie, Eddie si Crash (dar sa nu o uitam si pe simpatica veverita Scrat, care face deliciul in continuare alaturi de o partenera) pe un taram subteran populat de dinozauri care se presupune a fi disparut si unde ii asteapta pericole la tot pasul.

Vestea este ca Ellie este insarcinata si Manfred un viitor tatic cat se poate de ingrijorat. Orice miscare, orice mica durere il determina sa o ia din loc si sa ameninte linistea tuturor animalelor. Numai Sid si Diego considera ca viata lor nu mai este alaturi de noua familie si trebuie sa plece in lumea larga. Numai ca Sid, ca de obicei, intra intr-o incurcatura: vrea sa fie si el "mamica" mai ales dupa ce gaseste trei oua de mari dimensiuni care se dovedesc oua de dinozaur (si nu oricare ci un fel de TRex-fanii Jurassic Park stiu despre ce e vorba). Odata ce puii ies, adevarata aventura incepe pentru ca mama lor vine sa ii caute si, impreuna cu ei, il ia si pe Sid in strafundurile Pamantului.

Un personaj nou este Buck, ajutorul lor de nadejde pe celalalt taram si un dusman neinfricat al adevaratului inamic si anume megadinozaurul poreclit Ruthie, Buck fiind binevenit in peisaj, foarte curajos si in acelasi timp amuzant. In rest, mi s-a parut o actiune mai fortata decat in primele parti, care a pus mai mult accentul pe comercial si pe asemanarea cu un film de actiune (lupta, dinozauri, locuri ale penumbrei), in detrimentul comediei care trebuia sa reprezinte esentialul. Totusi, un film delicat si care face deliciul publicului, cu o coloana sonora care este foarte bine aleasa (mai ales in scenele dintre Scrat si Scratee-perechea lui). Sa speram ca cea de-a patra parte va insemna o evolutie sau, in caz contrar, sa nu existe.

Nota 7/10
Jovi

Trailer:


Niciun comentariu: