sâmbătă, 11 octombrie 2008

Buy Borrow Steal Miss Conception




Cumpar, inchiriez barbat (2008)

Buy Borrow Steal/Miss Conception


Regia

Eric Styles

In rolurile principale Heather Graham, Mia Kirshner

Atunci cand nu ai asteptari prea mari de la un film, probabil ca nu te dezamageste. Cum stiam, dintr-un comentariu, subiectul lui "Miss Conception", ma asteptam sa fie o comedie usurica, pe un registru cunoscut. Chiar asa a fost si nimic mai mult.

Georgina (Heather Graham) este implicata intr-o relatie care pare fara viitor, alaturi de un prieten-Zak, caruia nu ii plac copiii (sau poate nu ii place sa ii aiba), se teme sa oficializeze legatura lor si pare total absent cand este vorba de o discutie serioasa. Iar cand ea afla ca mai are doar patru zile cand poate concepe un copil (dupa aceea, totul fiind iremediabil pierdut), tocmai ii daduse papucii prietenului, desi simte ca doar pe el il vrea ca tata.

Din acest moment, incepe o adevarata lupta pentru gasirea unui tata potential, impreuna cu cea mai buna prietena, Clem: prima zi da anunt pentru inchirierea apartamentului (cu subiectul "Caut barbat"), a doua zi merge la o inmormantare fastuoasa a unui barbat sub 40 de ani, a treia zi la un night-club, iar a patra zi foloseste variantele de rezerva: un prieten homosexual (Justin) sau sperma cumparata prin Internet. Inutil sa spun ca toate se vor dovedi esecuri, desi nu fara surprize si cu mult amuzament.

A fost un film tipic pentru o comedie de bun spre slab, cu o desfasurare si un final previzibile, cu happy-end-ul caracteristic. Plus ca Heather Graham nu e intr-o forma prea buna, pare prostuta si deloc asezata pe trauma (aparenta?) care o traieste. Cateodata mai merge si un astfel de film, chiar daca stii ce se va intampla pana la urma.

Nota 6.5/10
Jovi

Niciun comentariu: