duminică, 28 septembrie 2008

Wanted




Wanted (2008)
Wanted

Regia
Timur Bekmambetov
In rolurile principale Angelina Jolie, James McAvoy

Am incercat sa vad un film mai recent, convins ca am ramas in urma cu vizionarea filmelor anului 2008 (dar nu numai), atras de "super-actiunea" la care s-a facut atata publicitate, dar si de figura Angelinei Jolie (mult timp preferata mea). O poveste insa destul de rasuflata, desi contine unele intorsaturi de situatie la care nu ma asteptam si care puteau face deliciul filmului, daca interpretarea (cu exceptia mereu talentatului Morgan Freeman), cat si scenele la limita fantasticului nu ar fi lasat de dorit.

Wesley (James McAvoy) este un tanar cat se poate de normal, cu o slujba tipica, o sefa cu o satisfactie zilnica de a-l chinui si de a-l umili in fata celorlalti si o prietena cu care locuieste langa o cale ferata, trenul de dimineata nelasandu-l niciodata sa doarma cat ar dori. O viata pe care o uraste, dar atat de normala si cu care este obisnuit. Intr-o zi insa, toata stereotipia se schimba si apare frumoasa Fox (Angelina Jolie) care ii dezvaluie ca tatal sau (pe care nu l-a cunoscut niciodata) a fost asasinat si este invitat intr-o adevarata organizatie secreta de asasini cu scopul de a invata tainele uciderii cu sange rece si apoi de a-l omori pe Cross, asasinul tatalui sau.

Antrenat de Fox, condus din umbra de Sloan (Morgan Freeman), va deprinde unele abilitati aproape imposibile (iar cea cu traiectoria devianta a gloantelor este chiar dintr-un film SF). Scenariul insa se dezvolta, iar presupusii prieteni sunt, de fapt, dusmani, iar discursul lui Sloan dinspre sfarsit frizeaza culmile posibilului uman, exact ce nu imi place intr-un film de actiune care pare, pana la urma, realist.

Un film care merita vazut doar datorita unor efecte speciale specifice anului 2008, dar si pentru fanii genului...Desi prefer cateodata si eu un film bun de actiune, acesta nu m-a convins. Deloc. Iar pe cei care il compara cu Matrix, ii inteleg la fel de bine. Adica tot deloc.

Nota 4.5/10
Jovi

Un comentariu:

Anonim spunea...

Am vazut filmul imediat dupa lansarea pe marile ecrane din Bangkok. M-a dezamagit total.