sâmbătă, 1 august 2009

Film: Unknown








Unknown(2006)
Singura scapare

Regia: Simon Brand

Actori: James Cavietzel, Greg Kinnear, Joe Pantoliano, Barry Pepper, Bridget Moynahan

Ideea initiala a acestui film a fost foarte interesanta, insa nefiind transpusa intr-un scenariu si o continuare a actiunii in acelasi sens, a rezultat un film care incepuse bine, a continuat prost si s-a sfarsit jalnic. Si asta chiar daca a beneficiat de actori cunoscuti, pe care i-am vazut in film de top in ultimii ani. Ideea amneziei aproape totale de care sufera un grup de barbati intemnitati intr-un depozit parasit m-a incantat si ma asteptam la o urmare palpitanta si plina de suspans.

Si asta pentru ca cei cinci barbati pe care i-am gasit in acel depozit se gasesc in circumstante bizare: unul dintre ei este legat de un scaun, un altul este atarnat de o catusa deasupra unei trape si impuscat pe deasupra, iar ceilalti trei poarta urmele unei lupte recente. Ciudat este ca niciunul dintre ei nu isi mai aminteste nici ceea ce s-a intamplat cu ei, cum au ajuns acolo, dar nici alte amanunte din viata lor. Ca si cum totul ar fi fost sters cu buretele. Banuielile incep sa apara asa cum apar si primele flashuri din trecut: unii par a fi ostatici, prizonieri, altii par a fi atacatori. Numai ca reconstituirea acestor momente este greu de facut si fiecare incepe sa il acuze pe celalalt si sa fie atent la orice miscare.

In cele din urma, se unesc, desi cu dificultate, pentru a gasi o cale de a iesi din locul unde sunt retinuti. Lucru care este foarte greu, locul fiind aproape etans si orice usa se deschide numai din exterior. In acelasi timp, persoanele care au condus actiunea de rapire a unor din ei se intorc si incepe lupta fizica, pe langa cea psihica ce le ocupase pana atunci tot timpul. Cum am spus, incepe interesant, insa pe parcurs totul se transforma intr-un thriller ieftin, cu o imagine cinematografica slaba si fara referinte (pana si privirile in trecut sunt fortate si neintelese) si la asta nu ajuta nici finalul si nici jocul actorilor buni, dar parca plictisiti.

Nota 5.5/10
Jovi
Trailer:


Niciun comentariu: