duminică, 9 august 2009

Carte: Diavolul si ucenicul sau: Nae Ionescu-Mihail Sebastian

“Diavolul şi ucenicul său : Nae Ionescu-Mihail Sebastian”, de Marta Petreu

Editura Polirom, Iaşi, 2009, Colecţia Plural M


Anii uitaţi ai lui Mihail Sebastian

Moto: « Nu-l cunosc pe d. Mihail Sebastian decât din scris. Cât despre tinereştile răţoieli de un fascism aproximativ, în formă de cursive pentru prima pagină a Cuvântului, acestea nu m-au impresionat niciodată : tinereţea sburdă » (Tudor Teodorescu-Branişte-1934)

Continuarea pe Filme-carti.ro.

4 comentarii:

insemnari din subterana spunea...

Dragă Jovi, trebuie să îţi mărturisim că tocmai ne-ai privat de obiectul muncii cu recenzia asta, unul dintre noi chiar se pregătea să scrie exact despre Diavol şi ucenic...Impresionant...auzi, dacă te menţii la lungimea asta,devii autor de studii ştiinţifice!

Jovi Filme-cărți.ro spunea...

Scuze ca am postat inaintea voastra, dar era un articol comandat si trebuia sa il scriu pana azi-noapte.
Dar asta nu inseamna ca nu astept si articolul vostru despre aceeasi carte, sunt curios cum priviti informatiile din ea.
Cat despre lungime, unele ies lungi, altele trebuie sa le fac asa pentru ca sunt, de asemenea, publicate in presa culturala locala si trebuie sa fie retusate, incadrabile etc.

insemnari din subterana spunea...

E-he, era o glumă, Jovi, foarte bine ai făcut, nu trebuie să îţi ceri scuze, doar aşa se naşte concurenţa în sensul ei cel mai bun. :)

Anonim spunea...

Hehe, e tare Marta la chestia cu pasoptismul. Apropo, STIATI CA pasoptistii nostri erau in majoritate antisemiti? Si ca liberalii au incurajat agitatiile studentesti antisemite din 1922, de la Iasi, conduse de CZ Codreanu?