vineri, 31 iulie 2009
miercuri, 29 iulie 2009
Film: Bronson
Regia: Nicolas Winding Refn
Actori: Tom Hardy, Matt King, Jonathan Phillips
Sincer, nu auzisem de Michael Peterson inainte de acest film si nici el nu m-a dumirit suficient incat sa nu caut niste informatii suplimentare pe Internet.
duminică, 26 iulie 2009
Film: Le scaphandre et le papillon
Regia: Julian Schnabel
Actori: Emmanuelle Seigner, Mathieu Amalric, Marina Hands, Fiorella Campanella
"Le scaphandre et le papillon" este un film care este recomandat, in primul rand, de multimea de premii si nominalizari pe care le-a strans in anul 2008
Film: Good bye, Lenin!
Regia: Wolfgang Becker
Actori: Katrin Sass, Daniel Bruhl
O revedere a unui film care m-am impresionat la prima vizionare si care mi-a produs aceleasi emotii si placere si acum, cand mi-am dorit sa il reiau, facand parte dintr-o incursiune in cele mai bune 1001 filme din istorie.
joi, 23 iulie 2009
Carte: Cioran, Eliade, Ionesco. Uitarea fascismului (II)
Uitarea fascismului-perioada 1934-1945
Un spirit enciclopedic, deja o persoana interesată de orice domeniu, dar cu precădere de istoria religiilor şi de aspectele primordiale ale acesteia, Mircea Eliade este preocupat de dimensiunea mistică şi religioasă a ideologiei legionare pe care aceasta o practică încă de la început. (va urma)
Continuarea la Filme-carti.ro.
Jovi
Film: Ice Age 3: Dawn of the Dinosaurs
Ice Age: Dawn of the Dinosaurs(2009)
Epoca de gheaţă 3: Apariţia dinozaurilor
Regia: Carlos Saldanha, Mike Thurmeier
Voci: Ray Romano, John Leguizamo, Seann William Scott, Queen Latifah
Ultimul film din seria Ice Age a aparut recent si a fost imediat adus si in Romania, unde, se pare, face furori, mai ales ca se poate viziona si in format 3D (lucru pe care, din pacate, nu l-am facut si eu). Ce putea urma dupa noua era a epocii de gheata si dezghetul survenit dupa incalzirea globala? Autorii seriei s-au gandit sa continue aventurile mamutului Manfred, ale tigrului Diego si al lenesului Sid, insotiti de Ellie, Eddie si Crash (dar sa nu o uitam si pe simpatica veverita Scrat, care face deliciul in continuare alaturi de o partenera) pe un taram subteran populat de dinozauri care se presupune a fi disparut si unde ii asteapta pericole la tot pasul.
Vestea este ca Ellie este insarcinata si Manfred un viitor tatic cat se poate de ingrijorat. Orice miscare, orice mica durere il determina sa o ia din loc si sa ameninte linistea tuturor animalelor. Numai Sid si Diego considera ca viata lor nu mai este alaturi de noua familie si trebuie sa plece in lumea larga. Numai ca Sid, ca de obicei, intra intr-o incurcatura: vrea sa fie si el "mamica" mai ales dupa ce gaseste trei oua de mari dimensiuni care se dovedesc oua de dinozaur (si nu oricare ci un fel de TRex-fanii Jurassic Park stiu despre ce e vorba). Odata ce puii ies, adevarata aventura incepe pentru ca mama lor vine sa ii caute si, impreuna cu ei, il ia si pe Sid in strafundurile Pamantului.
Un personaj nou este Buck, ajutorul lor de nadejde pe celalalt taram si un dusman neinfricat al adevaratului inamic si anume megadinozaurul poreclit Ruthie, Buck fiind binevenit in peisaj, foarte curajos si in acelasi timp amuzant. In rest, mi s-a parut o actiune mai fortata decat in primele parti, care a pus mai mult accentul pe comercial si pe asemanarea cu un film de actiune (lupta, dinozauri, locuri ale penumbrei), in detrimentul comediei care trebuia sa reprezinte esentialul. Totusi, un film delicat si care face deliciul publicului, cu o coloana sonora care este foarte bine aleasa (mai ales in scenele dintre Scrat si Scratee-perechea lui). Sa speram ca cea de-a patra parte va insemna o evolutie sau, in caz contrar, sa nu existe.
Nota 7/10
Jovi
Trailer:
Film: Analyze That
Nasul stresat
Regia: Harold Ramis
Actori: Robert De Niro, Billy Crystal, Lisa Kudrow, Joe Viterelli
Filmul este o continuare a lui "Analyze This", aparut in 2002, si trateaza intr-o maniera amuzanta problemele psihologice ale mafiotului Paul Vitti, de catre doctorul Sobel (Billy Crystal).
miercuri, 22 iulie 2009
Film: Analyze This
Regia: Harold Ramis
Actori: Billy Crystal, Robert De Niro, Lisa Kudrow, Joe Viterelli, Chazz Palminteri
Continuare la www.filme-carti.ro
Sacha Baron Cohen trece de la taranii din Glod, la Indiggo si ,,Dragostea din tei”
Dublu castigator al Premiilor BAFTA, Sacha Baron Cohen nutreste un interes vizibil pentru Romania, pe care a tinut sa o includa si in noul sau film BRUNO, o socanta si extrem de amuzanta comedie, care din 31 iulie va avea premiera in cinematografele de la noi.
Conform spuselor actorului britanic Sacha Baron Cohen, BRUNO este cel mai important si greu de realizat proiect pe care l-a semnat pana in prezent. In timpul filmarilor la aceasta comedie extrema, Baron Cohen a fost arestat pentru ca a vrut sa distruga mai multe prezentari de moda, a stat imobilizat la pat din cauza unei teribile raceli si a avut o puternica reactie adversa la crema epilatoare folosita pentru a-i aduce cat mai multa autenticitate lui Bruno.
Noul personaj al actorului este incendiarul BRUNO, un fashion reporter gay care si-a propus sa ajunga ,,cel mai celebru austriac de la Hitler incoace”. Mult mai scandalos si obscen, de-a dreptul socant si incredibil de amuzant, BRUNO va avea premiera din 31 iulie in cinematografele: CinemaPRO, Hollywood Multiplex, Movieplex, Cityplex, Starplex, in reteaua Cinema City din Cluj, Timisoara, Bacau si Iasi, precum si la Odeon Cineplex din Cluj.
luni, 20 iulie 2009
What Lies Beneath
sâmbătă, 18 iulie 2009
Das Leben der Anderen
Regia: Florian Henckel von Donnersmarck
Actori: Ulrich Muhe, Martina Gedeck, Sebastian Koch
Continuarea la Filme-carti.ro.
Bin-jip
Bin-jip(2004)
Menaj in trei
Regia: Ki-duk Kim
Actori: Seung-yeon Lee, Hyun-kyoon Lee, Hyuk-ho Kwon
Continuare la Filme-carti.ro.
Ice Age 2: The Meltdown
Regia: Carlos Saldanha
Voci: Ray Romano, Denis Leary, John Leguizamo
A doua parte din trilogia (pana acum) Ice Age continua seria umorului debordant si a excelentei grafici de animatie, pe care am regasit-o si in prima parte. Desi dispare copilul, asa cum spune si posterul filmului, avem parte de personaje noi, amuzante si foarte simpatice, pe langa cei cunoscuti deja, mamutul Manfred, tigrul Diego, lenesul Sid, dar si veverita Scrat, care isi continua seria evenimentelor apocaliptice pe care le declanseaza in dorinta ei de a-si apara posesiunea asupra ghindei "magice".
Linistiti dupa epoca glaciara careia i-au supravietuit, se pare ca viata lor o ia pe un fagas normal si monoton. Numai ca problema (si a zilelor noastre) a incalzirii globale ameninta toata constructie pe care au faurit-o si trebuie sa paraseasca valea unde vroiau sa ramana, amenintata de furia apelor dezghetate. Manny, ingrijorat de tachinarile prietenilor ca este ultimul mamut din specie, capata un nou suflu cand o intalneste pe Ellie, o femela-mamut, care insa, adoptata de mica de o familie de oposumi, se crede una dintre acestia, impreuna cu "fratii" ei, Crash si Eddie. Calatoria lor spre barca salvatoare este una plina de incuracaturi, peripetii, dar si una spre cautarea identitatii si a dragostei.
Desi este comparabil cu prima parte, pare mai putin amuzant si mai plictisitor in anumite momente. Dar nu cu mult, mi s-a parut foarte agreabil, ceea ce face sa astept cu multa nerabdarea vizionarea celei de-a treia parti, despre care se spune deja ca este cel mai bun din toata seria. Povestea de dragoste dintre Manfred si Ellie mi s-a parut cea mai interesanta in "Ice Age 2: The Meltdown", una cu suisuri si coborasuri, cu ironia lui Ellie si cu timiditatea excesiva a lui Manfred. La fel, continuare aventurilor veveritei Scrat este demna de urmarit.
Nota 7.5/10
Jovi
vineri, 17 iulie 2009
Cioran, Eliade, Ionesco: Uitarea fascismului (I)
Editura EST-Samuel Tastet Éditeur, 2004
Traducere din limba franceză de Irina Mavrodin
Moto: « Mă întreb cum de n-am evocat, acolo, în sala din fund a cafenelei, unde ne refugiasem să fim singuri – acel Paris fabulos din primii ani de după război, când eram toţi trei săraci, necunoscuţi şi, deşi fără prea multe iluzii, hotărâţi, fiecare pentru alte motive, să rămânem ce-am fost în ţară : scriitori”. (Mircea Eliade)
joi, 16 iulie 2009
Ice Age
Voci: Ray Romano, John Leguizamo, Denis Leary
Apropierea momentului cand voi vedea cea de-a treia parte din filmul de animatie Ice Age, m-a determinat sa revad prima parte (cred ca a patra oara), sa incerc sa vad si partea a doua in totalitatea ei - stiu ca am renuntat dintr-un oarecare motiv - si sa le comentez un pic pe blogul meu. Ca si in primele vizionari, Ice Age I m-a entuziasmat din mai multe puncte de vedere: o actiune interesanta si captivanta, atat pentru copii, cat si pentru adulti, un umor debordant si personaje simpatice si diferite comportamental, o grafica de animatie exceptionala.
Actiunea are loc la inceputul Epocii de Gheata, cand animalele preistorice migrau spre sudul inca insorit, cu exceptia unui mamut, Manfred, un personaj singuratic, care nu are motive sa plece intr-o directie opusa, cel putin din cate stim noi. Plecarea sa spre nord coincide cu doua momente: parasirea lenesului Sid de catre familia sa si atacarea satului oamenilor de catre tigri. Dupa gasirea bebelusului si intruziunea unuia dintre tigri, Diego, devin "cea mai ciudata turma posibila". Scopul lor se schimba si devine prinderea oamenilor din urma pentru a le restitui copilul pierdut.
Amuzamentul este adus deseori si de veverita Scrat, care incearca tot timpul sa isi pastreze ghinda pe care a gasit-o, insa orice incercare de a o proteja declanseaza haosul: intai Era glaciara, iar in final, dupa 10000 de ani, o izbucnire de vulcan intr-una din insulele de pe Pamant unde a ajuns. Pe ansamblu, revederea mi-a facut o deosebita placere, un film care nu a imbatranit, desi filme de acest gen au tot aparut in ultimii ani. Sa vedem continuarile insa.
Nota 8/10
Jovi
miercuri, 15 iulie 2009
Choke
Regia: Clark Gregg
Actori: Sam Rockwell, Anjelica Houston, Kelly Macdonald, Heather Burns, Joel Grey
Continuarea la Filme-carti.ro.
marți, 14 iulie 2009
Michelle Pfeiffer se dezlantuie total in Curtezana
In regia celebrului Stephen Frears, Curtezana este o poveste provocatoare, ce ne transpune in Parisul anilor 1920, unde Rupert Friend este Chéri, fiul unei foste curtezane, Madame Peloux, (Kathy Bates), un tanar rasfatat de 19 ani. Mama lui i-l incredinteaza mai tinerei sale prietene si rivale, Léa de Lonval, pentru a-l initia in arta amorului. Si ea o fosta curtezana, Léa este o femeie matura si experimentata, inca extrem de seducatoare. Dupa 6 ani de relatie, Madame Peloux ii aranjeaza lui Chéri casatoria cu Edmée, tanara fiica a unei alte curtezane. Léa si Chéri incearca sa accepte despartirea iminenta, realizand abia acum, prea tarziu, ca legatura lor inseamna mai mult decat placerea trupului.
Curtezana ii reuneste intr-o formula de exceptie, pe castigatorii Premiilor Oscar: regizorul Stephen Frears si scenaristul Christopher Hampton si o distributie formata din Michelle Pfeiffer, Rupert Friend, Kathy Bates, Felicity Jones, Frances Tomelty si multe alte nume consacrate. Michelle Pfeiffer este desavarsita in rolul de regina a aparentelor, talentul, experienta si expresivitatea sa facand-o alegerea perfecta pentru rolul Curtezanei.
In ochii Curtezanei placerea este un mod de viata, dar oare ceea ce vedem este singura fata a adevarului?
Afla cat de periculoase pot deveni jocurile seductiei, din 17 iulie, in cinematografele: CinemaPRO, Hollywood Multiplex, Movieplex, Odeon Cineplex (Cluj) si Cinema City din Timisoara, Cluj si Iasi, odata cu lansarea fimului Curtezana. Filmul este distribuit de MediaPro Distribution.
luni, 13 iulie 2009
Barton Fink
Barton Fink(1991)
Barton Fink
Regia: Joel Coen
Actori: John Turturro, John Goodman, Judy Davis, Steve Buscemi, Michael Lerner
Continuare pe Filme-carti.ro
duminică, 12 iulie 2009
Easy Virtue
Regia Stephan Elliott
Sentimente impartite. Pe de o parte, o poveste petrecuta la inceputul secolului al XX-lea, in Anglia aristocratica, frumos construita si inchegata, cu actori care isi fac treaba foarte bine, mai ales Jessica Biel si Colin Firth. Pe de alta parte, comedia care se astepta isi face aparitia in rare momente, chiar daca umorul britanic este delicios. De asemenea, senzatia este ca filmul este prea molcom, lipsit de continuitate, fiind construit prea incet, poate una dintre defectele cele mai mari ale lui, potentialul fiind spre foarte bun.
Nu oricine poate intra in aristocratia britanica, foarte conservatoare si inchistat in propriile traditii si prejudecati. Astfel ca, in momentul in care John Whittaker vine din vacanta insotit de sotia sa americana, Larita (Jessica Biel), aproape toata familia se indreapta asupra ei, din mai multe motive: este americanca, este vaduva, nu are prejudecati, este pilot de curse profesionist si, pe deasupra, este indragostita cu adevarat de John pe care vrea sa il sustraga din conacul familiei si sa traiasca singurei la Londra.
Are si cativa aliati, insa indeajuns de putini si neimportanti incat razboiul sa fie pierdut din start. Pe langa cativa servitori, mai ales Furber (Kris Marshall, absolut incantator, atat ca rol, cat si ca interpretari), cel mai bun prieten se dovedeste domnul Whittaker (Colin Firth), un romantic incurabil si boem, care nu a uitat nicio clipa ca a fost fortat sa se intoarca in Anglia aristocratica dupa razboiul mondial din Franta paradisiaca, unde traia fara griji la adapostul oferit de un bordel.
M-a multumit foarte mult finalul, fiind din nou un antifan declarat al happy-end-urilor tipice din filmele americane. De asemenea, amuzamentul unor scene, jucate impecabil de Colin Firth (fin observator al propriei familii), de Kris Marshall (delicios cand bea din paharele de sampanie pe care tot el le serveste), dar si de catelusul Puppy, care sfarseste sub fundul lui Jessica Biel. Un film agreabil, merita vizionarea macar pentru cele spuse mai sus.
Nota 7.5/10
Jovi
vineri, 10 iulie 2009
JCVD
Regia
In timpuri "imemoriale", asteptam cu nerabdare inca o aparitie a lui Jean-Claude Van Damme, inca un film plin cu actiune, lupte si muschi. De aceea, atunci cand, sa zicem, m-am mai desteptat, acestea au fost uitate, iar susnumitul actor trecut la lada de amintiri si de actori slabi, capabili doar de filme de categoria a II-a. Din uitarea asta, nu numai a mea, ci a publicului in general, JCVD a vrut sa iasa si sa revina onorabil, lucru pe care il reuseste prin interpretare, desi filmul este intunecat si dezamageste.
In Romania, lansarea filmului realizat in Belgia a fost fastuoasa, fiind proiectat pe un ecran gigantic pe mica parte din autostrada Transilvania deja construita. Totul in cadrul sectiunii "Fara limita" din cadrul Festivalului International de Film de la Cluj-TIFF 2009. Dupa cum ilustreaza si titlul, actiunea principala se constuieste in jurul lui Jean-Claude, care isi joaca propriul rol: un actor aflat la varsta a doua, dupa mai multe casnicii si filme mai putin reusite, incearca sa supravietuisca in bransa, acceptand orice rol benefic din punct de vedere financiar. Desi zilele pline de glorie au trecut si principalele roluri ii sunt suflate de rivalul Steven Seagal, totusi lumea inca il apreciaza si il opreste pe strada pentru autografe.
Nenorocul sau pentru o viata linistita, chiar daca lipsita de opulenta financiara din trecut, este ca nimereste in toiul unei spargeri la posta din localitatea unde locuia intre doua filme. Fiind o persoana cunoscuta, este folosit de spargatori pentru propriul interes, pus la inaintare drept principal atacator. Problema lui este ca intra prea bine in acest rol si Politia este pe urmele sale, iar viata sa de pana atunci, fiica ramasa in custodia fostei sotii sau chiar mama sa, care nu il vazuse de la nastere sunt rascolite, intrebate sau considerate drept cauze interne ale actiunii sale necugetate.
Reusita filmului este ca il infatiseaza pe Jean-Cluade Van Damme intocmai asa cum este si a fost si in realitate: un actor mediocru, care a facut filme cu succes la public, comerciale, rentabile financiar, insa cu totul slabe ca valoare, a avut o viata personala plina de suisuri si coborasuri, cu mai multe casnicii desfacute din vina lui, a fost dependent de droguri si/sau alcool. Lucruri pe care le revedem si in film si, de apreciat, in propria interpretare.
Nota 5.5/10
Jovi
O veste foarte buna: scapam de Spiru Haret!
de Ella Moroiu HotNews.ro
Zeci de mii de absolventi ai universitatilor particulare "Spiru Haret" si "Petre Andrei" din acest an nu isi vor primi diplomele. Ministerul Educatiei a eliminat "Spiru Haret" din lista institutiilor de invatamant acreditate la cererea acesteia, noteaza Gandul. In cazul Universitatii "Petre Andrei", este vorba de nerespectarea mai multor prevederi legale privind fuziunea cu o alta institutie si existenta a doua rectorate si doua senate.
Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat ca USH va primi diplome doar dupa ce se va supune evaluarii MEC. In prezent, "Spiru Haret" inregistreaza anual un numar de absolventi egal cu cel din toate universitatile romanesti la un loc, pe cifrele bugetate. "USH are universitati in toate catunele. Stiti cat este finantarea pentru fiecare student? 350 de euro pe an", a declarat pentru HotNews.ro Robert Lorentz, consilierul pe probleme de comunicare al ministrului Educatiei. "Este de laudat ca cineva s-a incumetat sa infrunte o astfel de masinarie", a adaugat consilierul.
Robert Lorentz a precizat ca un numar de aproape 60.000 de absolventi nu isi vor primi diplomele. In plus, MEC ia in calcul desfiintarea institutiilor.
Anul acesta, USH a solicitat un numar de circa 56.000 de diplome de absolvire cu antetul MEC.
Anul trecut, Senatul Universitatii Spiru Haret a decis sa reduca durata anilor de studiu in cazul Facultatii de Drept, de la 4 la 3, desi planul cadru al MEC nu permite acest lucru. Pentru a-si mentine decizia, USH a dat in judecata si a castigat un proces impotriva ministerului. Cotidianul Gandul noteaza ca USH ar fi solicitat in instanta si sa nu mai fie inclusa in Hotararea de Guvern emisa anual privind lista domeniilor de studii de licenta si lista universitatilor acreditate.
In ceea ce priveste Universitatea "Petre Andrei", aceasta a fuzionat cu Universitatea "Apolonia" in urma unei hotarari judecatoresti, ceea ce contravine prevederilor Legii Invatamantului. In prezent, UPA numara doua senate si doua rectorate.
Potrivit Hotararii de Guvern nr. 749 / 24.06.2009, publicata in Monitorul Oficial 465 / 6.07.2009, Ministerul Educatiei noteaza urmatoarele:
1. Curtea de Apel din Bucuresti, Sectia a 8-a Contencios Administrativ si Fiscal, prin Sentinta civila nr.3326 pronuntata in sedinta publica din data de 2 decembrie 2008, a eliminat Universitatea "Spiru Haret" din Bucuresti, la cererea acesteia, din Hotararea Guvernului nr.676/2007 privind domeniile de studii universitare de licenta, structurile institutiilor de invatamant superior si specializarile organizate de acestea, cu completarile ulterioare, si din Hotararea Guvernului nr.635/2008 privind structurile de invatamant superior si specializarile / programele de studii universitare de licenta acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu organizate de acestea, republicata. (...)
George Nicolau, sef Departament Mass Media Spiru Haret: Ministrul minte cu nerusinare, nu am cerut sa ni se retraga acreditarea
Seful Departamentului Mass Media si PR din cadrul USH sustine ca ministrul Educatiei "minte cu nerusinare", intrucat Universitatea nu a facut niciodata o astfel de cerere in instanta, si anume retragerea acreditarii. El a precizat ca sesiunea de examene de licenta se va desfasura si anul acesta conform programului."
joi, 9 iulie 2009
Baby on Board
Cu
Hotarat lucru, comediile care se vor in acelasi timp si romantice, cu greu mai pot gasi improvizatii care sa le aduca peste medie. Iar cand acestea nu ies la suprafata, nu avem de-a face decat cu un film obisnuit, fara pic de farmec, care nu fac sa tresare inimile spectatorilor, cu exceptia unora care gasesc placere in orice lucru mediocru. Si, in aceasta categorie, punem si "Baby on Board", povestea (de cate ori spusa!) a unui cuplu aflat pe panta ascendenta a vietii profesionale, in care apare singura problema pe care doreau sa o evite: o sarcina si deci amenintarea unui copil.
Angela (o Heather Graham stearsa si fara farmec) si Curtis (Jerry O'Connell obisnuit, fara sclipiri) sunt ceea ce reprezinta un cuplu dupa cativa ani de casnicie, nu indeajuns de multi: ambii lucreaza in meserii platite bine, doresc sa ajunga cat mai sus, el avocat, ea la o agentie de publicitate; sunt singuri, nu doresc pentru moment copii; viata de acasa este monotona, fara complicatii, dar si fara responsabilitati, cu putine escapade si numai in cercul restrans al prietenilor comuni, ca a multora dintre noi. Numai ca o marca de prezervative dubioasa le face figura: Angela ramane insarcinata, iar scopul de aici inainte este de a masca sarcina pentru a nu o vedea sefa ei, o femeie dura care tine la propriile reguli.
Certurile dintre cei doi, cu implicatii efective si ale prietenilor apropiati, s-au dorit a fi principalele momente amuzante ale filmului, din pacate, solutie extrem de nereusita. Chiar daca puteam avea unele pretentii de la actorii principali, care au reusit roluri mai bune in alte filme de acelasi gen, singura care se merita a fi evidentiata aici este figura intransigenta a Larei Flynn Boyle, cu un rol bun, aproape de posibilitatile ei. In rest, multa vorbarie, deseori inutila si fara scop, senzatia ca ne asteptam la ceva interesant si totul este un film submediocru.
Nota 4/10
Jovi
miercuri, 8 iulie 2009
Bruno are site oficial si isi cauta reprezentantul in Romania!
Fanii lui Borat, care asteapta cu nerabdare lansarea scandaloasei continuari BRUNO, se pot inscrie acum in concursul de pe siteul oficial al filmului, www.bebruno.ro, pentru a castiga marele premiu: un beach party la Fundulea sau, la alegere, un weekend la mare.
Din 31 iulie, Sacha Baron Cohen se intoarce pe marile ecrane cu un nou personaj incendiar: BRUNO. Mult mai scandalos si obscen, de-a dreptul socant si incredibil de amuzant, BRUNO este un fashion reporter gay care si-a propus sa ajunga ,,cel mai celebru austriac de la Hitler incoace”.
Auto-proclamat ,,vocea televiziunii tinerilor austrieci”, BRUNO este gazda faimoasei emisiunii tv FUNKYZEIT. Obisnuit cu celebritatea, BRUNO cunoaste responsabilitatile pe care le are o vedeta fata de fanii sai, motiv pentru care nu lipseste de la prezentarile de moda, tratamentele faciale si sedintele de epilare. Totul pana in momentul in care a aflat ca emisiunea sa a fost scoasa din grila de programe. Singur si trist, BRUNO realizeaza ca este pana la urma un luptator si se decide sa cunoasca faima la ea acasa, adica la Hollywood. Ajutat de Lutz, fostul asistent al asistentului sau de la Funkyzeit, BRUNO este acum gata sa faca orice pentru a cunoaste celebritatea mondiala!
Cum ajunge BRUNO sa fie prieten cu BONO, STING si SNOOP DOGG, poti afla numai din 31 iulie pe marile ecrane, odata cu lansarea celui mai tare documentar de la ,,Lion King” incoace.
Intra pe siteul www.bebruno.ro, demonstreaza cat de Bruno esti si cat de mult apreciezi umorul marca Sacha Baron Cohen. Doar asa poti ajunge la Fundulea Beach Party sau castiga un weekend la mare, alaturi de multe alte premii printre care: postere, invitatii la film si tricouri marca BRUNO.
Din 31 iulie, BRUNO vine in Romania, in cinematografele: CinemaPRO, Hollywood Multiplex, Movieplex, Cityplex, Starplex, in reteaua Cinema City din Cluj, Timisoara, Bacau si Iasi, precum si la Odeon Cineplex din Cluj.
luni, 6 iulie 2009
Michelle Pfeiffer surprinsa in pat cu un pusti de 19 ani
Din 17 iulie, Michelle Pfeiffer face senzatie pe marile ecrane, in rolul unei veritabile curtezane si va putea fi admirata in intreaga-i splendoare in scene de-a dreptul incendiare in compania unui pusti de 19 ani, in superba ecranizare Curtezana. Filmul va avea premiera din 17 iulie in cinematografele CinemaPRO, Hollywood Multiplex, Movieplex, Odeon Cineplex (Cluj) si Cinema City din Timisoara, Cluj si Iasi, fiind distribuit de MediaPro Distribution.
Spre deliciul fanilor, Michelle Pfeiffer isi marcheaza revenirea cu un rol unic, complet diferit de cele care au consacrat-o in peisajul hollywoodian, odata cu lansarea in cinematografe a filmului Curtezana/ Cheri.
Un film provocator, ce ne dezvaluie Parisul anilor 1920, unde Rupert Friend este Chéri, fiul unei foste curtezane, Madame Peloux, (Kathy Bates), un tanar rasfatat de 19 ani. Mama lui i-l incredinteaza mai tinerei sale prietene si rivale, Léa de Lonval, pentru a-l initia in arta amorului. Si ea o fosta curtezana, Léa este o femeie matura si experimentata, inca extrem de seducatoare. Dupa 6 ani de relatie, Madame Peloux ii aranjeaza lui Chéri casatoria cu Edmée, tanara fiica a unei alte curtezane. Léa si Chéri incearca sa accepte despartirea iminenta, realizand abia acum, prea tarziu, ca legatura lor inseamna mai mult decat placerea trupului.
Din 17 iulie, jocul seductiei se va desfasura in cinematografele: CinemaPRO, Hollywood Multiplex, Movieplex, Odeon Cineplex (Cluj) si Cinema City din Timisoara, Cluj si Iasi, odata cu lansarea fimului Curtezana.
sâmbătă, 4 iulie 2009
Still Waiting...
Actiunea se petrece tot in restaurantul Shenaniganz, dar acum apare si un altul, la doi pasi, numit Ta-Ta, la care ospataritele sunt imbracate in costume masurate in milimetri si la care principalul fel de mancare este salivatul dupa sanii si fundurile lor. La primul restaurant, au ramas chelnerii fara sens al vietii, bucatarii care se cred amuzanti si un manager care nu are nicio satisfactie in ceea ce intreprinde. Pentru el, atat viata personala (locuieste cu mama sa, nu e casatorit la cei peste 30 de ani pe care ii are), cat si cea profesionala (aspira de mai multi ani la postul de manager districtual) nu ii mai aduc niciun fel de multumire. Iar cand afla ca totul depinde de o seara in care trebuie sa faca 9000 de dolari, isi concentreaza intreaga energie pentru indeplinirea acestui plan, pentru o seara perfecta a restaurantului pe care il detine.
Eu unul nu as recomanda nimanui acest film sau acest gen de filme. Indiferent cat de mult incearca sa fie o comedie, se pare ca nu mai prinde la public faptul ca aluziile sexuale nu mai sunt aluzii, ci pur si simplu simularea groaznica a unor acte sexuale, fara pic de talent artistic (ce mult a trecut de la "When Harry Met Sally"), ca injuraturile sunt explicite, fara pic de respect pentru, pana la urma, niste colegi de serviciu. Raman doar formele frumoase feminine pe care le vedem printre mesele din restaurant si convingerea ca o fata/femeie ar fi dat o nota si mai mica.
Nota 3/10
Jovi
vineri, 3 iulie 2009
joi, 2 iulie 2009
Premiu Ursusfilm.ro
miercuri, 1 iulie 2009
Sacha Baron Cohen alias BRUNO l-a socat pe Conan O’Brien
Sacha Baron Cohen alias BRUNO l-a socat pe Conan O’Brien
Cel mai recent personaj al extrem de controversatului comediant Sacha Baron Cohen, creatorul celebrului Borat, si-a marcat spectaculoasa revenire cu noul sau personaj, BRUNO, printr-un senzational numar de stripease executat in exclusivitate in cadrul emisiunii tv The Tonight Show with Conan O’Brien.
In interpretarea unui fashion reporter gay din Austria, Sacha Baron Cohen a socat déjà publicul prin aparitia sa controversata de la Premiile MTV, cand a putut fi admirat aterizand pe fata lui EMINEM, iar de curand a reusit sa-l lase cu gura cascata chiar si pe Conan O’Brien. Celebrul prezentator tv Conan O’Brien a asitat neputincios la un numar de striptease a la Bruno, in cadrul caruia Sasha Baron Cohen i-a dansat in poala si printr-o miscare aproape magica a reusit sa-l imobilizeze si sa-i prinda capul intre picioare, gazdei emisiunii tv.
Vizibil suprins de intreaga desfasurare a lucrurilor, O’Brien a asistat neputincios la miscarile pline de flexibilitate executate de Sasha Baron Cohen si care il vizau in mod direct, totul spre marele deliciu al publicului din platou.
Homosexual, dependent de moda si tratamente faciale, lipsit total de inhibitii sau autocenzura si auto-proclamat “cel mai celebru star austriac de la Hitler incoace”, Bruno promite sa ofere inca o doza de satira sociopolitica intr-o comedie scandaloasa.
Din 31 iulie, Sacha Baron Cohen revine in cinematografele din Romania cu o comedie socant de amuzanta: BRUNO.