marți, 16 decembrie 2008

Pirates of the Caribbean: At World's End




Piratii din Caraibe: La capatul Lumii (2007)

Pirates of the Caribbean: At World's End/Pirates of the Caribbean 3


Regia

Gore Verbinski

In rolurile principale Johnny Depp, Orlando Bloom, Keira Knightley

Acum ceva timp am urmarit timp de o saptamana toate partile din Harry Potter aparute pana acum si nu am avut nici o problema. Cu aceasta a treia parte din "Piratii din Caraibe", am avut senzatia ca abia asteptam ca filmul sa se termine pentru a-l comenta si a uita de el. Un film prelungit prea mult, chiar pentru un fan al genului de film de aventuri, amestecat cu umorul construit in jurul personajului Jack Sparrow, interpretat de Johnny Depp.

"La capatul lumii" incearca sa le gaseasca personajelor din primele doua parti, cu o actiune distincta, rostul si valoarea in lumea piratilor. Desi actiunea principala se construieste in jurul aceluiasi Jack Sparrow, chiar si absent la inceputul filmului (fiind omorat si trimis in Taramul Mortilor in cea de-a doua parte), totusi sunt reliefate mult mai bine si celelalte personaje principale: Will Turner (Orlando Bloom), Elizabeth Swann (Keira Knightley), Capitanul Barbossa (Geoffrey Rush) sau Davy Jones, cel venit cu corabia "Olandezul Zburator" la marginea dintre vii si morti pentru a-i conduce pe cei din urma spre Taramul mortilor.

Filmul a fost un mare succes comercial, insa, din nou, m-am simtit dezamagit, desi plecasem cu mari sperante. De altfel, auzisem ca este cel mai bun din toata seria, insa doar primul m-a incantat prin subiect si mister. Toate trei au fost amuzante, insa pe acest aspect si-a pus amprenta jocul actoricesc de valoare al lui Johnny Depp. Filmul este lung si aglomerat de personaje peste personaje, actiune peste inactiune, intalniri misterioase si mai putin misterioase. Vestea proasta este ca se anunta si a patra parte, in 2011.

Nota 5.5/10
Jovi

Niciun comentariu: