luni, 8 decembrie 2008

The Last Winter



The Last Winter

Regia
Larry Fessenden
In rolurile principale Ron Perlman, James LeGros

Un film de suspans, pe care autorii au vrut sa il trimta undeva in sfera filmelor "horror", dar nu au reusit aproape deloc. Desi aparenta exista, mai cu seama datorita peisajelor golase din Alaska, unde exista un teritoriu neexplorat, in principal de marile companii de petrol. O echipa a North Industries este trimisa acolo pentru a fonda o statie de explorare si a fi un terminal pentru drumurile pe gheata care tocmai se construiesc.

Numai ca tinutul este bantuit si membrii echipei sunt impartiti in tabere. Unii vad pericolul si incearca sa determine plecarea acasa. Ceilalti sunt materialisti si vad din afacerea viitoare a petrolului din regiune un mijloc de inavutire. Ei ignora orice neregula si vor continuarea prospectiunilor din zona. Numai ca, in curand, unul cate unul pier in conditii misterioase. Panica intervine.

Chiar daca filmul trece prin toate etapele unui film de groaza, totusi dezvaluirea misterului nu se realizeaza. Finalul ramane in asteptare, desi ma indoiesc ca un film atat de slab va avea vreo continuare. S-a incercat totusi aducerea in prim plan a problemei ecologice, a incalzirii globale, prin intermediul unui membru al echipei, specialist pe probleme de mediu. Numai ca nu avea nici o legatura cu atmosfera de suspans, care s-a vrut a fi creata. Nu ramane in amintire decat frumusetea zapezilor din Alaska.

Nota 4/10
Jovi

Niciun comentariu: