duminică, 5 octombrie 2008

The Holiday




Vacanta (2006)
The Holiday

Regia
Nancy Meyers
In rolurile principale Cameron Diaz, Jude Law, Kate Winslet, Jack Black

Ma uitam acum ca a avut lansarea in apropierea Craciunului in Romania, in 2006, actiunea are loc in apropierea Sarbatorilor si a Anului Nou, deci pare un film de Craciun, cu momente amuzante, o comedie romantica de relaxare.

Doua femei tinere, cu mari dezamagiri in dragoste, una din Los Angeles-Amanda (mereu simpatica Cameron Diaz) si cealalta din apropierea Londrei-Iris (Kate Winslet, intr-o forma buna) decid sa isi ia o vacanta si fac "schimb de case" pe perioada Sarbatorilor de iarna, profitand de o oferta tentanta de pe Internet. Desi aparent numai Iris este avantajata de aceasta situatie, Amanda gasind Anglia tot neconforma cu viata ei "minunata", totusi ambele vor profita de imprejurari pentru a descoperi barbatul de langa ele.

Nici unul dintre ei, nici Graham si nici Miles (interpretati de Jude Law-simplu si Jack Black-foarte dragastos si simpatic) nu este perfect, insa descoperirea defectelor lor si, mai ales, acceptarea acestora, le va determina pe cele doua femei sa descopere adevarata dragoste.

Ideea mi se pare originala, mai ales pentru un timp al comediilor romantice carora le lipseste fantezia si parca (aproape toate) preiau idei mai vechi si le dau o fateta mai moderna. Un film relaxant, de urmarit intr-o dupa-amiaza lenesa de week-end, impreuna cu sotul/sotia/prietena etc. Doar un pic cam lung (peste 2 ore).

Nota 7.5/10
Jovi

Niciun comentariu: