duminică, 10 mai 2009

What Happens in Vegas




Mariaj de Vegas(2008)
What Happens in Vegas

Regia Tom Vaughan

Cu Cameron Diaz, Ashton Kutcher


Un film care mi-a facut agreabila o zi grea, pentru ca a continut exact ingredientele necesare pentru momentele de relaxare necesare: o poveste simpla si uneori neverosimila, dar atat de speciala si care fiecare si-ar dori ca sa fie si realista, o dragoste nascuta din nimic, insa e important ca doi oameni sa se cunoasca un timp mai indelungat pentru ca o relatie sa reuseasca, o Cameron Diaz mereu tanara si aici chiar mai fermecatoare si sexy, un Aston Kutcher care ar impresiona orice femeie prin naturaletea gesturilor si trairilor.

Doua persoane care nu s-au vazut niciodata sufera fiecare pe plan personal. Daca pentru Jack (Ashton Kutcher) suferinta este din cauza serviciului si a vietii dezordonate pe care o duce, chiar tatal sau concediindu-l de la firma pe care o conduce, pentru Joy (Cameron Diaz) cauza este de natura sentimentala: logodnicul ei o paraseste cu cateva zile inaintea nuntii, chiar daca ea ulterior recunoaste ca relatia lor nu a prea adus clipe fericite. Modalitatea de vindecare: plecarea intr-o excursie in Las Vegas, taramul distractiei prelungite.

Nimerind in aceeasi camera, speriati de comportamentul reciproc, fac orice, impreuna cu prietenii cu care au venit, sa scape de celalalt. Numai ca distractia, muzica, dansul si, mai ales, alcoolul in cantitati mari, ii fac sa se arunce in bratele celuilalt si sa faca lucruri neimaginabile intr-un context obisnuit. Si, dimineata, au mari surprize: sunt casatoriti legal si tocmai au castigat la un joc mecanic 3 milioane de dolari. Chiar daca vor sa anuleze casatoria, problema banilor este mai importanta iar judecatorul, inainte sa pronunte anularea, trebuie sa incerce ceva sa salveze casnicia.

Astfel, sunt condamnati la sase luni de incercare de a convietui pentru a vedea daca este, cu adevarat, aceasta casnicie imposibila. Urmeaza scene savuros de amuzante, fiecare incercand sa il determine pe celalalt sa renunte, uneori cu trucuri care amintesc pana si de "Home Alone", insa haioase mai ales in contextul in care sunt folosite. Cursa lor pentru a castiga niste bani este palpitanta, devenind insa in timp o cursa spre fericire si o tentativa iminenta de a-l cunoaste pe cel de langa el.

Este o comedie romantica foarte reusita, mai ales ca exista momente care defineste foarte bine ambele elemente ale acestui gen de filme: comedie pentru ca scenele amuzante sunt suficiente, suculente si film romantic pentru ca povestea celor doua pesonaje prinde si atrage spectatorul pentru ca nu exista nimic tras de par, nimic nerealist, totul putandu-se petrece aievea fiecaruia dintre noi.

Nota 7.5/10
Jovi

Niciun comentariu: