marți, 10 februarie 2009

Extreme Days



Extreme Days

Regia
Eric Hannah
In rolurile principale Ryan Browning, Dante Basco

Un film pentru pasionatii de sporturi expreme, dupa cum sugereaza si titlul. Cum nu imi plac in mod deosebit acest gen de sport, nici sa privesc, nici sa practic, pentru multele momente in care au aparut astfel de scene, am derulat tacticos, pentru a viziona doar actiunea propriu-zisa a filmului. Si ce a rezultat: o comedie, in primul rand, cu putine scene cu adevarat amuzante, si care, spre sfarsit, a cuprins si un pic de romantism, o doza placuta si suficienta.

Patru prieteni, care au copilarit impreuna, ajung fiecare intr-o slujba temporara, cu unicul scop de a intreprinde calatoria pe care si-au dorit-o toata viata. Pleaca cu o masina improvizata, numita Joyota, spre Mexic, oprindu-se in fiecare loc unde puteau face o forma de sport extrem: bungee-jumping, alpinism, ski sau snowboarding. Ajungi in sfarsit pe plajele Mexicului, ei afla ca bunicul unuia dintre ei, Corey, a murit si decizia lor e sa plece spre indepartatul Seattle, la mormantul lui.

Pe drum au parte de multe incidente, unele amuzante (cum ar fi scena din restaurant cu jocul lingurii), altele mai putin. Intalnirea care anima filmul este cea cu Jessie, simpatica verisoara unuia dintre baieti, care devine tinta unui pariu, fiind o fire extrem de hotarata si de rece in privinta relatiilor cu baietii. Pana la urma, normalul happy-end american al unui film de mana a doua.

Un film placut, chiar daca slab ca realizare, ca subiect, ca actiune. Poate povestea romantica a avut o contributie importanta la catalogarea filmului drept placut, insa nu are a face. Agreabil, dar nerecomandat, eu nu prea aveam chef de un film mai complex.

Nota 5/10
Jovi

Niciun comentariu: