joi, 3 iulie 2008

Interview





Interviu (2007)
Interview

Regia
Steve Buscemi
In rolurile principale Sienna Miller, Steve Buscemi

Un film impresionant de inteligent si spiritual, a carui singura actiune consta dintr-un interviu nonconformist dintre o vedeta de televiziune americana si un jurnalist politic aflat la a doua varsta si trimis intr-o misiune atipica pentru postul sau. Conversatia dintre cei doi este una dintre cele mai bune vazute de mine pe parcursul unui film, inchegandu-se discutii, ganduri, pareri despre toate subiectele posibile, de la politica americana pana la crime, de la misoginism la feminism, de la viata si dragoste pana la boala si moarte.

Pierre (Steve Buscemi) este, se pare, un jurnalist de succes, un fost reporter de razboi, ajuns analist politic la un important ziar. Insa, in ultimii ani (dupa cum aflam spre sfarsitul filmului), incepe sa inventeze stiri si surse si este trimis la un interviu cu o vedeta in voga, foarte frumoasa, blonda si aparent lipsita de inteligenta, Katya (Sienna Miller). Intalnirea ei de la un restaurant dezvaluie lipsa de profesionism a lui Pierre, venit total nepregatit.

Numai ca intalnirea lor, prelungita din intamplare in apartamentul ei si intinsa pe parcursul mai multor ore, se transforma intr-o noapte a dialogului, a comunicarii plina de patima, a unei discutii pe care tind sa o numesc cea mai buna vazut in filmele ultimilor ani. Doar ei discuta, doar ei impartasesc o pasiune nemaipomenita, in cuvintele lor parca rezida ura si contradictorialitate a ideilor extrema, numai ca aceasta face ca un dialog sa fie pasional si pentru un spectator caruia ii place impartasirea reciproca a parerilor.

Un film extrem de inteligent, amuzant. Bun oricand, insa recomandat doar persoanelor care poseda, pe langa simtul umorului, si dramul de inteligenta pentru a te bucura de un film axat pe confruntare de idei si conceptii, si nu pe confruntare fizica si doar putina tensiune sexuala.

Nota 8.5/10
Jovi

Niciun comentariu: