marți, 26 aprilie 2011

Cate “ceasuri” stau pe internet si cu ce imi ocup timpul

Stau pe internet ceasuri intregi si parca tot as mai avea timp sa completez acest numar de ore. Sa va explic, de exemplu, cum este programul meu zilnic si, dupa aceea, poate imi dati cateva exemple si indrumari unde as mai putea sa adaug niste timp suplimentar „internetului” meu zilnic.

Trezirea la ora 5.50 (cu ajutorul telefonului, normal): somnoros, nefericit, cateodata mahmur, adeseori nervos din cauza orei, ma tarasc prin casa pentru a fi gata intr-o jumatate de ora sa ajung in tren. Pe vremea cand lucram in oraselul meu de provincie si ma trezeam la 7.30, primul lucru pe care il faceam era sa dau drumul la laptop si sa citesc mailurile in timp ce mancam. Acum nu prea se mai poate...

Trenul spre Capitala la 6.40: am schimbat telefonul pentru a putea citi mailuri, scrie mesaje pe blog sau vedea filme in tren, o ocupatie care vad ca este din ce in ce mai uzitata. Insa si asta a devenit exceptie, de vreme ce niciodata nu am iubit diminetile: zilele mele (indiferent ca sunt treaz sau nu), incep dupa ora 10, cand ochii mi se deschid suficient.

Munca in perioada 8.30-17.00: nu exista niciun moment in cele opt ore in care un browser de Internet sa nu fie deschis, , una dintre cele patru adrese de email, impreuna cu Messengerul si TweetDeck-ul, dar si alte aplicatii necesare „drogului” zilnic. Internetul a devenit pentru mine o viata, de prin 2001, cand ma abonam la cateva grupuri pe yahoo, de acum 3 ani si jumatate de cand deschideam acest blog, din 2009 de cand am pornit si cu www.filme-carti.ro.

Tren spre casa la 17.50: De data aceasta, timpul se imparte intre o carte buna sau un film vizionat la telefonul meu mobil. Vremea trece repede pana ajung din nou acasa la... laptopul meu (trebuia sa zic la familia mea?)

Acasa, dupa ora 19.30: Dependenta mea de internet devine evidenta cand ajung acasa. Primul lucru pe care il fac, dupa ce ma descalt (dar nu intotdeauna ma descalt prima data:D), este sa dau drumul la laptop (da, il inchid ziua), sa verific ce s-a intamplat, ce mesaje am mai primit, in perioada de doua ore si jumatate cat am calatorit. Pana tarziu in noapte, laptopul este singurul lucru pe care il vad, chiar neglijandu-i pe cei din jur.

Cate ore, in total? Cel putin 12 ore din 24, destul de mult pentru un miop si un sedentar ca mine. In weekend probabil si mai mult.

Mi se reproseaza deseori ca stau prea mult pe Internet, dar am norocul ca familia ma suporta, ca sunt intelegatori, ca fiul meu la cei 5 ani ai sai deja ia loc langa mine, da si el drumul la calculator si schimbam impresii despre Internet: stie deja ce inseamna Internet, butoanele de „back” si „refresh”, google si probabil multe altele. Poate, cu acest prilej, ii voi explica si despre ceasuri Casio, despre frumusetea utilizarii echilibrate a timpului atunci cand il poti contabiliza cu ajutorul unui dispozitiv performant si precis.

13 comentarii:

Carucioare spunea...

cu cat esti mai mult plecata de acasa cu atat stai mai mult!

liana spunea...

pana la urma ,cu ce-ti ocupi timpul? :))0

masaj erotic Arad spunea...

nu-i cam mult ? :)))

Bijuterii argint spunea...

Esti dependent de internet... :)

Adi spunea...

Dependenta scrie pe tine. :)

Ceasuri Guess spunea...

Nepretuit, timpul la fel si internetul.

Ionut spunea...

Si asa nimeni nu ma poata intrece la ore de stat pe internet xD

Service GSM spunea...

cat pot de mult

alex spunea...

Merita urmarit dupa acest serial



The Witcher online subtitrat - serialul cu care Netflix vrea sa egaleze Game of Thrones



Tom Clancy’s Jack Ryan online subtitrat



See online subtitrat



Britannia online subtitrat - aceleasi elemente magice



Altered Carbon - Carbon Modificat online subtitrat



Van Helsing Online Subtitrat



Tell Me A Story online subtitrat

alex spunea...

His Dark Materials - Materiile intunecate online subtitrat



Westworld online subtitrat



Watchmen Online Subtitrat



The 100 - serial online subtitrat



Vikings - Vikingii online subtitrat



The Mandalorian Online Subtitrat

nacele spunea...

multi dependenti de internet:-)

Anonim spunea...

super tare https://brandfind.ro/cel-mai-bun-frigider/

Anonim spunea...

cel mai bun frigider